IZVOR NJUZ NET: Učenik brani profesora od bruke

Greška koja je protresla društvene mreže

IZVOR NJUZ NET: Učenik brani profesora od bruke

Društvo -
A, sad svi mislite da je to bezvezna knjiga i da je sve glupo, jednostavno je čovek pogrešio, meni je to bilo zanimljivo. Profesor je sasvim kompetentan i knjiga je dobro napisana, osim te greške, tvitovao je Lazarević

KRAGUJEVAC - U jednom udžbeniku kragujevačkog Ekonomskog fakulteta kao relevantan izvor, sudeći po slici sadržine knjige objavljenoj na društvenim mrežama, pominje se satirični portal njuz.net, na čiju su verodstojnost informacija ranije "nasedali" mediji.

Autor knjige profesor kragujevačkog Ekonomskog fakulteta Milan Kocić rekao je da "nema potrebe" da komentariše kako se u akademskom udžbeniku našao deo izmišljene vesti satiričnog portala o tome da je kompanija Fejbsuk donela odluku da zabrani posećivanje te društvene mreže u toku radnog vremena.

S druge strane student fakulteta iz Kragujevca Marko Lazarević, koji je, najverovatnije prvi, rano jutros objavio na svom Tviter nalogu sliku sporne strane udžbenika, napisao je na toj društvenoj mreži: "Nemam nameru da pravim od toga neku priču".

Lazarević je sliku "sporne" sadržine udžbenika objavio, očito prvi, oko četiri sata izjutra 10. jula na Tviteru, a kasnije u toku dana dodao: "A, sad svi mislite da je to bezvezna knjiga i da je sve glupo, jednostavno je čovek pogrešio, meni je to bilo zanimljivo".

"Profesor je sasvim kompetentan i knjiga je dobro napisana, osim te greške", tvitovao je ponovo Lazarević, oko 16 sati.

Fotografisana je 302. strana udzbenika, u kojoj se citira satirični portal i u kojoj je dat i link za njuz.net sa čijeg portala je preuzeta sadržina teksta o odluci kompanije Fejsbuk.

Prema objavljenoj slici "sporne" strane udžbenika u poglavlju "Uticaj društvenih mreža na produktivnost zaposlenih", između ostalog piše "Pored mnogih primera, možda je sve najviše zaprepastila odluka vlasnika kompanije Fejsbuk da krajem 2011. godine, zabrani posećivanje ove društvene mreže u toku radnog vremena".

Reč je o tekstu "njuzovaca" objavljenom 20. decembra 2011. godine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja