TUŽIBABE: Komunalce najčešće pozivaju sa Starog grada i Vračara!

Mrze haos i nered

TUŽIBABE: Komunalce najčešće pozivaju sa Starog grada i Vračara!

Beograd -
Prema broju stanovnika najveće "tužibabe" u gradu žive na Starom gradu, Vračaru i Savskom vencu, što i ne čudi s obzirom na broj ugostiteljskih objekata u ovim opštinama

BEOGRAD - Svaki peti poziv beogradskoj Komunalnoj policiji u 2012. godini bio je vezan za buku iz ugostiteljskih objekata i kršenje kućnog reda u zgradama. Obrađena su ukupno 25.844 predmeta, na osnovu 12.419 poziva sugrađana. Najviše prijava uputili su žitelji Novog Beograda (1.529) i Voždovca (1.469), a najmanje Sopoćani - tek 15.

Ipak, prema broju stanovnika najveće "tužibabe" u gradu žive na Starom gradu, Vračaru i Savskom vencu, što i ne čudi s obzirom na broj ugostiteljskih objekata u ovim opštinama.

Da poverenje Beograđana u komunalne policajce raste, govori i podatak da je u prvih šest meseci ove godine već formirano 21.099 predmeta. Iako je buka generalno najveći problem u gradu, stanovnici rubnih gradskih opština muku muče uglavnom sa kanalizacijom, uličnim prodavcima i nezbrinutim životinjama.

- Opštine sa najvećim brojem telefonskih prijava u prošloj godini bile su Novi Beograd, Voždovac i Stari grad, i u ovim slučajevima velika većina poziva bila je zbog buke.

Sa druge strane, na komunalne probleme najmanje se žale u rubnim opštinama kao što su Lazarevac, Mladenovac i Sopot, koji uglavnom nemaju problema sa bukom - kažu u Komunalnoj policiji. Većina predmeta, sudeći porema podacima, vezana je za buku u centralnim gradskim opštinama.

Buka nije problem u prigradskim opštinama gde je koncentracija ugostiteljskih objekata mnogo manja, ali zato, recimo, Sopoćani imaju problema sa kanalizacijom i otpadnim vodama, dok Mladenovčanima smetaju životinje bez vlasnika.

U isto vreme, u Grockoj, baš kao i u Lazarevcu, veliki problem predstavljaju ulični prodavci.

Obrenovčani, da li zbog Termoelektrane “Nikola Tesla” ili iz nekih drugih razloga, žale se baš na - nedovoljno čiste trgove i ulice, baš kao i Čukaričani koji za najveći problem u opštini smatraju komunalnu higijenu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track