VOŽDOVAC: Otvoreno obnovljeno obdanište 1001 radost!

Za veću bezbednost dece

VOŽDOVAC: Otvoreno obnovljeno obdanište 1001 radost!

Beograd -
Od 2008. do danas, na opštini Voždovac otvorena su tri nova objekta, čime su povecani kapaciteti predškolske ustanove "Cika Jova Zmaj" za oko 170 mesta

BEOGRAD - Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas obišao je danas obnovljeno obdanište "1001 radost" na Voždovcu i rekao da je u vrtiće u Beogradu krenulo oko 60.000 dece, a u osnovne škole 16.274 prvaka.

"Ovo je prvi radni dan za škole, ali i za obdaništa u koja u Beogradu ide oko 60.000 dece. U prethodnih pet godina imamo četiri potpuno nova objekta u koja su krenula deca pretškolskog uzrasta i 77 objekata koje smo sanirali i rekonstruisali", rekao je Đilas nakon obilaska ovog vrtića i potsetio da je on sagrađen 1970. godine i da od tada u njega ništa nije ulagano.

Gradonačelnik je kazao i da se u Beogradu trenutno grade tri nova obdaništa, a da će naselje "Vojvode Stepe" do sledeće godine dobiti vrtić i osnovnu školu.

Sekretarka za obrazovanje i dečiju zaštitu Ljiljana Jovčić rekla je da će danas početi da radi i vrtić u naselju Gaj u Barajevu, a za mesec dana još jedan u u Denkovoj bašti

."Privode se kraju i sređivanja svih školskih dvorišta i ograda na terirtoriji grada Beograda, a u cilju povećane bezbednosti, kako naših najmlađih u obdaništima, tako i onih koji idu u škole", istakla je Jovčić.

Od 2008. do danas, na opštini Voždovac otvorena su tri nova objekta, čime su povecani kapaciteti predškolske ustanove "Cika Jova Zmaj" za oko 170 mesta.

U isto vreme je obavljena kompletna i delimicna sanacija 15 objekata. U toku je izgradnja vrtića u Bloku 61, kao i naselju Stubline u opštini Obrenovac.

Grad dotira boravak u vrtićima za 65.000 dece, a za to se iz budžeta izdvaja više od devet milijardi dinara.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track