VESIĆ: Od 1. januara kreće sa radom Fond za mlade talente
Foto: Dragana Udovičić

Grad izdvojio novac iz budžeta

VESIĆ: Od 1. januara kreće sa radom Fond za mlade talente

Beograd -
Fond za mlade talente počeće sa radom 1. januara, a grad Beograd već je izdvojio 100.000 evra iz budžeta za taj fond, izjavio je danas gradski menadžer Goran Vesić.

Vesić je napomenuo da je cilj da Fond ima 300.000 do 500.000 evra godišnje, da je poslao pisma mnogim kompanijama koje je zamolio da uplate novac za talente, da je Srpska banka pomogla sa tri miliona dinara, a da će Privredna komora Srbije pozvati svoje članice da uplate novac.

"Formiranje Fonda za mlade talente treba da bude primer kako svi zajedno kao društvo možemo da pomognemo.Ovo je prilika za obnovu zadužbinarstva, da svako od nas pomogne i ostavimo nešto celom društvu", istakao je Vesić za Blic.

U upravnom odboru Fonda su ugledni profesori, dekani, direktori, novinari i sportisti, a predsednik je Nela Mićović, direktor Zavoda za zaštitu spomenika.

Vesić je podsetio da se iz priče o maloj violinistkinji Jovani Savić rodila ideja za pokretanje Fonda za mlade talente, gde će mladi naučnici, dobri učenici i ostali mladi talenti moći da se prijave za stipendije čim bude izašao konkurs.

Vesić ga najavljuje najkasnije do marta naredne godine. Fond će moći da daje klasične stipendije, finansira odlaske na takmičenja, stipendije u inostranstvu...

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja