SILEDŽIJA: Direktor pesnicama ubeđivao kolegu da mu da podatke o radu
Foto: Shutterstock

Stravičan obračun čelnika „Laste“

SILEDŽIJA: Direktor pesnicama ubeđivao kolegu da mu da podatke o radu

Društvo -
Direktor za kontrolu i bezbednost saobraćaja Zoran Milić u kancelariji napao Dejana Ristića, direktora pravnih poslova; Razlog napada je taj što Ristić Miliću nije dao podatke o radu preduzeća bez dozvole Izvršnog odbora te firme

BEOGRAD - Kad mačke nema, miševi kolo vode.Zoran Milić, direktor za kontrolu i bezbednost saobraćaja u preduzeću „Lasta“, pretukao je u petak 27. septembra u svojoj kancelariji kolegu Dejana Ristića, direktora pravnih poslova, saznaje Kurir. Milić je, kako saznajemo, na Ristića nasrnuo jer je odbio da mu ustupi podatke o radu preduzeća i radnim odnosima bez saglasnosti Izvršnog odbora.Lažni izgovor- Milić je prethodno tog dana tražio Ristiću podatke o radu preduzeća i radnim odnosima. Kad je Ristić odbio da to učini uz objašnjenje da za ustupanje dokumenata mora da se dobije saglasnost Izvršnog odbora, Milić ga je preko Radeta Vidosavljevića, predsednika ASNS u „Lasti“, pozvao u svoju kancelariju. Vidosavljević je pravnika namamio kod Milića pozivajući ga da treba da reše taj problem. Usledio je brutalan fizički napad, pa su sekretarice, kad su čule buku i lomljavu u kancelariji, pozvale u pomoć kolege. U kancelariju je uleteo zamenik generalnog direktora Nemanja Tomović i odbranio Ristića od besnog Milića, dok je Vidosavljević mirno stajao i posmatrao kako Milić pesnicama „isteruje podatke“ iz pravnika - kaže izvor Kurira. Incident se dogodio u odsustvu generalnog direktora Velibora Sovrovića, koji je bio na putu.- Generalni direktor Sovrović vratio se s puta oko 16 časova, kad je obavešten o incidentu koji se dogodio sat ranije. On je najavio disciplinsku komisiju, koja treba da utvrdi činjenice o povredi radne discipline po pravilniku preduzeća - ističe naš izvor.NegiranjeDejan Ristić juče nije odgovarao na naše pozive i poruke, a Zoran Milić je negirao da se incident uopšte dogodio, ali priznao je da se video s Ristićem.- Niste dobili dobru informaciju. Ništa od toga nije tačno. Postoje svedoci - rekao je Ristić, koji je, na pitanje otkud svedoci kad se ništa nije dogodilo, rekao da ne može da daje informacije o tome.Predsednik sindikata ASNS Rade Vidosavljević nije hteo da priča o događaju kojem je, prema našim saznanjima, prisustvovao.- Ne mogu ništa da kažem, zovite me ujutru - rekao je on i prekinuo vezu.

Milić: Ništa od toga nije tačno, postoje svedoci
Milić: Ništa od toga nije tačno, postoje svedoci

Očekujem izjaveGeneralni direktor „Laste“ Velibor Sovrović potvrdio je za Kurir da se incident dogodio.- Bio sam na putu i u ponedeljak, kad dođem na posao, očekujem izjave i rasvetljavanje situacije. Ne mogu da budem određeniji i bilo bi nekorektno da išta kažem dok ne vidim šta se dogodilo. Onda ću preduzeti dalje mere - rekao je juče za Kurir Sovrović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track