RADILI NA KORIDORU: Pojeli su mi pola miliona, pa odbili da plate račun!

Sramno ponašanje beogradske firme „C & LC grup“

RADILI NA KORIDORU: Pojeli su mi pola miliona, pa odbili da plate račun!

Društvo -
Zaposleni Radnici na Koridoru 11 mesecima se hranili u „Pejzažu“, pa prešli u drugi restoran a da nisu izmirili dug, kaže Zoran Đenić

GORNJI MILANOVAC - Ko još brine o računima.Ugostitelja Zorana Đenića (57) radovi na izgradnji auto-puta Beograd - južni Jadran koštali su više nego Svetog Petra kajgana. Ovaj čovek doveden je na rub propasti jer beogradska firma „C & LC grup“, podizvođač radova na Koridoru 11, čiji radnici su se čitavo leto hranili u njegovom restoranu „Pejzaž“, neće da plati račun od pola miliona dinara.Izbegavaju pozive- Kad je počela izgradnja auto-puta, radnici preduzeća „C& LC“ počeli da su da se hrane u mom restoranu. To je bilo pre sedam meseci i za to vreme dnevno se hranilo od 20 do skoro 70 ljudi. Uslugu toplog obroka koristili su kao doručak u objektu, a ručak smo im nosili na gradilište. Rukovodstvo ove firme još u startu nije poštovalo dogovoreni princip da se na početku svakog meseca plati usluga za prethodni mesec, već su od celokupnog računa plaćali samo deo. To traje već sedam meseci - priča Đenić.BezobraznoOn dodaje da je danima pokušavao da stupi u kontakt s predstavnicima beogradske firme kako bi izmirili dug. Ni rukovodioci na gradilištu ni beogradske gazde nisu odgovarali na njegove brojne telefonske pozive. Radnici su se u njegovoj kafani hranili dok su bili u Šaranima, selu na Savincu, a već sada su u susednom Semedražu i hrane se kod drugog kafedžije.- Oni su, verovatno ne nameravajući da plate dug, prešli da se hrane u drugom restoranu i sad ne žele da komuniciraju sa mnom. Moja potraživanja od njih iznose 573.000 dinara, a fakturu od 82.000 ne žele da potpišu jer je nastala u vreme kad su prekinuli svaku komunikaciju sa mnom. Mislio sam da na Koridoru postoji mogućnost da i ostali preduzetnici zarade, nisam ni slutio da tu rade ljudi koji se bave najnižom vrstom prevara. Na ručkove su dovodili mame, tate, tetke, decu, prijatelje i prijateljice i sve po ceni toplog obroka - ogorčen je Đenić.U sedištu firme „C & LC“ u Beogradu kažu da u početku saradnje sa ovim ugostiteljom nije bilo pritužbi, a da je saradnja prekinuta zbog nezadovoljstva radnika.- Saradnja s tim ugostiteljom je prekinuta jer nisu poštovani normativi, tačnije radnici su dobijali manje hrane nego što je dogovoreno, a pojedina jela su se često ponavljala. Njemu će sav dug biti isplaćen najkasnije do petka - rečeno je juče u preduzeću „C & LC grup d.o.o.“.

„Pejzaž“... Radnici se hranili u restoranu sedam meseci
„Pejzaž“... Radnici se hranili u restoranu sedam meseci

Najveći podizvođač poštuje dogovorĐenić kaže da su se u njegovom restoranu hranili i radnici građevinskog preduzeća „Planum“, čiji zaposleni su ipak najbrojniji na gradilištu Koridora 11.- S tim ljudima je bilo zadovoljstvo sarađivati, sve svoje račune plaćali su uredno i na vreme, ne samo meni već i ostalim firmama - kaže Đenić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track