ODRON NA PRUZI: Voz Beograd-Bar ponovo kasnio!

Pomereno kamenje sa šina

ODRON NA PRUZI: Voz Beograd-Bar ponovo kasnio!

Društvo -
Voz koji saobraća na relaciji Bar - Beograd sinoć oko 20.30 časova na potezu Bratonožići-Lutovo, ispred tunela br 222 naleteo je na odron

PODGORICA - Novo višečasovno kašnjenje voza na relaciji Bar - Beograd, ovog puta je bilo radi odrona, saopšteno je danas iz Železničke infrastrkture i Železničkog prevoza Crne Gore.

Voz koji saobraća na relaciji Bar - Beograd sinoć oko 20.30 časova na potezu Bratonožići-Lutovo, ispred tunela br 222 naleteo je na odron.

Brzi voz koji je saobraćao iz pravca Bara za Beograd kasnio je zbog toga oko tri sata, dok je lokalni voz koji je saobraćao iz pravca Bijelog Polja za Podgoricu kasnio skoro tri i po sata.

“Na lokomotivi voza 461-043 je došlo do oštećenja raonika pa je on isključen iz saobraćaja. U 21. 50 časova je obustavljen železnički saobraćaj.

Ekipa ŽICG za održavanje građevinske infrastrukture je iz Podgorice krenula odmah po dojavi i pristupila otklanjanju materijala odrona sa koloseka”, navodi se u saopštenju.

Ekipe su, kako se dodaje, oslobodile trup pruge u 23.50 časova kada je i saobraćaj osposobljen sa uvedenom laganom vožnjom od 10km po času - sve zbog bezbjednosti železničkog saobraćaja i eventualnog oštećenja koloseka prilikom odrona.

Železnička Infrastruktura Crne Gore i Železnički prevoz Crne Gore izrazili su žaljenje zbog nastale situacije i kašnjenja vozova i molili putnike za razumijevanje zbog vanrednih dešavanja koje mogu biti izazvane usled elementarnih nepogoda.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track