STUDENTI, JAVITE SE: Raspisan konkurs za japanske stipendije
Foto: Marina Lopičić

JTI u saradnji sa Ambasadom Japana

STUDENTI, JAVITE SE: Raspisan konkurs za japanske stipendije

Društvo -
Konkurs traje od 1. novembra do 1. decembra i svi studenti, osnovnih i postdiplomskih studija, bez obzira na vrste akademskih institucija, kao i istrazivači koji nisu zaposleni puno radno vreme, imaju pravo da konkurisu

BEOGRAD - Trecu godinu zaredom, JTI (Japan Tobacco International) u Srbiji u saradnji sa Ambasadom Japana raspisuje konkurs za dodelu Sakura stipendija i tako pruža priliku radoznalim i talentovanim studentima da se upuste u istraživanje Japana.

Konkurs traje od 1. novembra do 1. decembra i svi studenti, osnovnih i postdiplomskih studija, bez obzira na vrste akademskih institucija, kao i istraživači koji nisu zaposleni puno radno vreme, imaju pravo da konkurišu.Japan je neiscrpna riznica koja pruza kandidatima obilje tema oko kojih mogu izgraditi svoje istraživanje – od polja društvenih nauka, tehničkih nauka, ekonomije, japanskog jezika, književnosti i kulture do Kajzena. „Tokom prethodne dve godine pristiglo nam je mnogo kreativnih i ozbiljnih istraživačkih ideja što pokazuje, na naše veliko zadovoljstvo, da vlada široko interesovanje za Japan u Srbiji. Uživali smo čitajući o primeni japanske filozofije Kajzen na svakodnevni život jednog studenta, ili o komparativnoj studiji zaštite potrošača između Japana i Srbije. Ove godine sa nestrpljenjem isčekujemo još više takvih kreativnih ideja“, izjavio je Kris Vuds, generalni direktor kompanije JTI za Zapadni Balkan.Konkurs se sastoji iz dve faze. U prvoj fazi, koja će trajati do 1. decembra, kandidati će poslati svoje predloge za istraživačke radove popunjavanjem formulara koji mogu preuzeti sa sajta www.sakurastipendije.rs na kojem se nalaze detaljne propozicije konkursa. Do sredine decembra, pet dobitnika će biti izabrano i oni će imati obavezu da završe svoja istraživanja do 15. jula 2014. godine.Sakura stipendija dobila je ime po japanskom drvetu trešnje koje je poznato po svojim prekrasnim cvetovima, ali i kao simbol sreće i prosperiteta. Kompanija JTI i japanska ambasada u Republici Srbiji čvrsto veruju da će upravo mladi istraživači željni znanja, poput dobitnika Sakura stipendije, doneti prosperitet Srbiji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track