TEROR U BANJALUCI: Napadnuta novinarka Nađa Diklić!

Optužili Dodika

TEROR U BANJALUCI: Napadnuta novinarka Nađa Diklić!

Društvo -
Pre dve nedelje novinarka Nađa Diklić u Beogradu je podnela karivičnu prijavu protiv Milorada Dodika zbog ratnog profiterstva i međunarodnog krijumčarenja nafte preko Balkana 1990-ih godina

Antikorupcijska liga Balkan oštro protestuje zbog jučerašnjih pretnji i napada na novinarku Nađu Diklić, koja je jedan od osnivača i predstavnica Antikorupcijske lige Balkan u Bosni i Hercegovini. Tokom noći, u ponedeljak 18.11.2013. godine, novinarki i članici Antikorupcijske lige Balkan Nađi Diklić, razbijen je automobil, parkiran ispred njenog stana u centru Banjaluke.

Ovaj napad na novinarku dogodio se samo desetak dana nakon učestalih pretnji koje je primala posredno i neposredno, a nakon što je kao predstavnica Anitkorupcijske lige Balkan u BiH, pre dve nedelje u Beogradu protiv Milorada Dodika podnela karivičnu prijavu zbog ratnog profiterstva i međunarodnog krijumčarenja nafte preko Balkana 1990.-ih godina.

- Antikorupcijska liga Balkan izražava veliku zabrinutost za sigurnost naše predstavnice u BiH novinarke Diklić, te smo ogorčeni što institucije u BiH, a posebno MUP i Policija Republike Srpske nastavljaju da prikrivaju organizovani kriminal i korupciju Milorada Dodika, umesto da zaštite novinare poput Nađe Diklić, koji godinama ukazuju na korupciju i kriminal vlasti u Banjaluci, ali i drugim delovima BiH. Napad na novinarku Diklić za nas je "kap koja je prelila čašu", te najavljujemo skoru konferenciju za novinare Antikorupcijske lige Balkan u Banjaluci, na kojoj ćemo upozoriti na kršenje novinarskih prava i sloboda, te medijskih sloboda u Republici Srpskoj, od strane korumpiranog i kriminalnog režima Milorada Dodika - saopštla je Liga.

- Pozivamo policiju Republike Srpske da napadnutoj novinarki pruži zaštitu i da joj garantuje ličnu sigurnost, njenu i njene porodice u Banjaluci, a o celom ćemo slučaju obavestiti međunarodne institucije i ambasade u Bosni I Hercegovini. Od policije takođe zahtevamo da se u što kraćem roku pronađe počinitelje ovog dela, te da se otkriju naručioci napada na Nađu Diklić. Odgovorno pritom smatramo i tvrdimo kako je naručilac ovog napada laktaški mafijaški bos Milorad Dodik, koji zastrašivanjem novinara i ućutkivanjem medija pokušava da sakrije istinu o pljački koju u Republici Srpskoj on i njegov režim sprovode već godinama - navodi se u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track