KALIFORNIKACIJA BALKANA: Srbija može da bude silicijumska dolina Evrope!
Foto: Kurir

Blogomanija 2013.

KALIFORNIKACIJA BALKANA: Srbija može da bude silicijumska dolina Evrope!

Društvo -
Državni sekretar Stefan Lazarević je rekao da je većina ministara prepoznala značaj društvenih mreža i alata, što je važno jer je reč o kanalu direktne komunikacije s građanima

KOPAONIK - Na najvećoj regionalnoj konferenciji posvećenoj blogu i internetu - "Blogomaniji", koja se održava od 28. novembra do 1. decembra na Kopaoniku, državni sekretar Ministarstva spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija za ICT Stefan Lazarević, izjavio je u okviru izlaganja "Kalifornikacija Balkana" da Srbija ima veliki potencijal u razvoju informacionih tehnologija, i ukazao gde se naša zemlja nalazi u poređenju sa drugima.

"Srpski ICT sektor je visoko kotiran u inostranstvu, i to ne samo regionalno. Tokom nedavne posete državne delegacije vodećim IT kompanijama u SAD, ta pozicija ICT sektora je samo potvrđena. Srbija ima veliki potencijal u ovoj sferi, pre svega zbog već postojeće komunikacione infrastrukture, ali i na njoj treba dodatno raditi”, rekao je Lazarević.

On je dodao i da država mora da uloži napor da se ICT koristi u reformama zdravstvenog, obrazovnog i drugih sistema, a ta primena će umnogome pomoći i našoj ekonomiji. Naši dalji koraci ka sticanju statusa "silicijumske doline" Evrope, definisani su kroz pet prioriteta. To su: dodatni razvoj infrastrukture, elektronska uprava, edukacija, internet bezbednost i zapošljavanje u okviru ICT sektora."

Na pitanje koliko su Ministarstva Vlade Republike Srbije i sami službenici Vlade aktivni na društvenim mrežama i na internetu uopšte, državni sekretar je rekao da su "ministri Vlade Srbije u velikoj većini prepoznali značaj društvenih mreža i alata, što je veoma važno jer se radi o kanalu direktne komunikacije sa građanima".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track