SRAMNO: Škola iz Majdanpeka nije kaznila đake monstrume!

Prosvetni radnici na meti bahate dece

SRAMNO: Škola iz Majdanpeka nije kaznila đake monstrume!

Društvo -
Prema podacima iz školske arhive, nije pokrenut postupak protiv učenika koji su maltretirali i snimali profesora Nebojšu Bazića iz Majdanpeka

BEOGRAD - Kao da se ništa nije dogodilo.Petar Đurić, nasilnik iz Majdanpeka koji je s drugovima maltretirao profesora istorije Nebojšu Bazića u Gimnaziji „Mile Arsenijević Bandera“, pre sedam godina nije bio kažnjen, saznajemo u ovoj školi.Sadašnji direktor Gimnazije Dejan Trifunović kaže za Kurir da, u vreme kad se desio incident, nije bio u upravi i zbog toga nije posebno upućen u slučaj, ali prema podacima iz školske arhive, nije pokrenut postupak protiv učenika koji su maltretirali i snimali profesora Bazića.Bez prijave- Ustanovili smo da profesor Bazić nije podneo prijavu protiv učenika koji su ga snimali, a nije ni škola. Sad se trudimo da držimo standard i da svoje zaposlene, školu i učenike štitimo i omogućimo im što bolje uslove - priča Trifunović.Podsetimo, profesoru istorije Nebojšu Baziću su bahati đaci, među kojima je bio i Petar Đurić, mahali srednjim prstom ispred lica i uglas mu govorili: „Skini se, kurvo, hajde, dronfuljo, bre“ i sve snimili mobilnim telefonom, pa snimak okačili na internet.Portparol Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije Jasna Janković kaže za Kurir da je položaj nastavnika poslednjih godina veoma težak i da retko ko štiti interese prosvetnih radnika.Niko ga ne štiti- Nastavnike najčešće štite kolege ili sindikat u koji je učlanjen. Ako profesor nije stalno zaposlen, kao što je slučaj s profesorom iz Majdanpeka, nema zakonsko pravo da bude član nekog sindikata, što mu dodatno otežava poziciju. Nas prosvetne radnike ugrozio je zakon iz 2009. godine, kojim su nam uskraćena mnoga prava. Čak 30 odsto škola nema fiskulturnu salu, a u prosveti se novac baca na nepotrebne seminare, na kojima nastavnici ništa ne mogu da nauče - priča Jankovićeva.Ministarstvo prosvete dva dana je ignorisalo naša pitanja o maltretiranju profesora Bazića, dok se ministar prosvete Tomislav Jovanović nije javljao na telefon. Đurić juče nije želeo da komentariše sramni događaj koji je počinio pre sedam godina.

Iživljavanje nad profesorom
Iživljavanje nad profesorom

Učenici sve snimali telefonom
Učenici sve snimali telefonom

Janković
Janković

Đurić vara naivne i bolesne ljudePRAVI SE DA IMA BIOENERGIJU!Ljubiša Đurić, otac Petra Đurića, već godinama se predstavlja kao bioenergetičar i tako naivnim i nesrećnim ljudima izvlači ogroman novac, saznaje Kurir od izvora bliskog porodici.- Ljubiša se obogatio preko te svoje bioenergije. Pošto je po zanimanju slikar, čak je plasirao slike na koje je navodno preneo bionergiju. On tvrdi da će kupci koji drže sliku u kući ozdraviti i ratosiljati se svih problema koje imaju. Za to uzima ogromne pare - priča izvor Kurira. Ljubiša Đurić juče nije bio raspoložen za razgovor. Saslušao je naše pitanje i bez reči spustio slušalicu, a posle toga se više nije javljao.Napadi na prosvetne radnike- 2009. u kraljevačkoj Elektro-saobraćajnoj tehničkoj školi „Nikola Tesla“ učenik je profesora mehanike Jugoslava Mitrovića udario u glavu jer mu je dao jedinicu- 2009. Miloš N. (19) upao je na čas i pretukao profesora matematike u Ekonomskoj školi u Vranju jer mu je nekoliko godina ranije, u osnovnoj školi, zaključio jedinicu- 2009. učenici drugog razreda srednje Tehničke škole u Zenici napali su profesora Amera Kamenjakovića sekirom i to snimali mobilnim telefonom pa video objavili na internetu- 2013. učenica sedmog razreda S. M. (14) najpre je psovala i vređala nastavnika J. I., a onda ga oštrim predmetom izbola i isekla po grudima samo zbog toga što joj je rekao da mora da nauči gradivo ako želi da izbegne slabu ocenu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track