POLIGRAF POTVRDIO: Janjušević nema saznanja o ubistvu Milana Pantića!

Kurir saznaje: Bivši savetnik u Vladi na detektoru laži

POLIGRAF POTVRDIO: Janjušević nema saznanja o ubistvu Milana Pantića!

Društvo -
Bivši savetnik premijera Zorana Đinđića odgovarao je juče na pitanja o likvidaciji novinara Večernjih novosti 2001. godine

BEOGRAD - Istinu na videlo!

Zoran Janjušević, bivši savetnik premijera Zorana Đinđića, podvrgnut je u petak poligrafskom testiranju o okolnostima ubistva Milana Pantića, dopisnika Večernjih novosti iz Jagodine, saznaje Kurir od izvora bliskog istrazi.

Prema rezultatima ispitivanja, potpuno je jasno da Janjušević nema ni direktnih ni indirektnih saznanja o ubistvu Milana Pantića, potvrdio je izvor Kurira.Milan Pantić ubijen je u hodniku svoje zgrade u Jagodini 2001. godine udarcem u glavu. On je kao iskusan novinar pisao o više lokalnih privrednih afera, a među njima i o cementari u Popovcu, zbog čije je privatizacije protiv Janjuševića i Nemanje Kolesara vođena istraga.

Komisija za istinu o ubijenim novinarima, na čijem je čelu Veran Matić, prethodnih dana je saopštavala da su u istrazi ubistva novinara Pantića poligrafskim ispitivanjem obuhvaćena lica za koja su postojala saznanja da poseduju informacije o samom ubistvu, nalogodavcima i organizovanju likvidacije.- Ovim načinom ispitivanja obuhvaćena su sva lica koja su pristala na test, ali jedan broj nije. Među njima je Nemanja Kolesar, kao i Zoran Janjušević. Oni su odbili ovakav način proveravanja njihovih iskaza datim pred policijom - naveli su u komisiji.Reagujući na tvrdnje komisije, Janjušević je naveo da mu u razgovoru s policijom niko ni u jednom trenutku nije nudio poligraf.- Odazvao sam se pozivu policije i u razgovoru smo prvo konstatovali da u vreme ubistva za mene nepoznatog novinara i čoveka nisam bio zaposlen u Vladi Srbije i nisam imao nikakvih dodirnih tačaka s privatizacijom cementare, koja se po pisanju novina odvijala u isto vreme. Na osnovu dokumenata konstatovali smo da sam ja tada bio stečajni upravnik brodogradilišta Beograd - izjavio je Janjušević.

Milan Pantić
Milan Pantić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track