NIKOLIĆ APELOVAO: Vozači budite oprezni u saobraćaju
Foto: Tanjug

Priznanje predsedniku Srbije

NIKOLIĆ APELOVAO: Vozači budite oprezni u saobraćaju

Društvo -
Odgovornost vozača, pre svega prema deci, kao i prema drugim učesnicima u saobraćaju je veoma velika, i često nismo dovoljno svesni posledica naše nemarnosti, rekao je predsednik Srbije kome je uručena plaketa za doprinos povećanju bezbednosti u saobraćaju

BEOGRAD - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je danas da je bezbednost u saobraćaju u Srbiji tema koju treba što više isticati u javnosti i apelovao na vozače da budu oprezni.

"Odgovornost vozača, pre svega prema deci, kao i prema drugim učesnicima u saobraćaju je veoma velika, i često nismo dovoljno svesni posledica naše nemarnosti", rekao je predsednik Srbije kome je danas uručena plaketa za doprinos povećanju bezbednosti u saobraćaju.

Nikolić je to priznanje dobio za učešće u kampanju državne Agencije za bezbednost saobraćaja pod nazivom "Vežimo pojas, poštujmo život".

Priznanje mu je uručio direktor Agencije Stojadin Jovanović, saopštila je pres služba predsednika Srbije.

Jovanović je ocenio da su rezultati akcije "Vežimo pojas, poštujmo život" bili veoma dobri.

"Rezultati bi bili još bolji, da je učešće saobraćajne policije bilo značajnije, posebno u delu vezivanja na zadnjem sedištu i korišćenja dečijih sedišta", rekao je Jovanović.

Direktor Agencije za bezbednost saobraćaja rekao je i da bi na koridorima u Srbiji radi veće bezbednosti trebalo postaviti sistem video nadzora i promenljive signalizacije. Prema informacijama koje su objavili beogradski mediji, pozivajući se na podatke MUP-a, u Srbiji je u protekle dve godine u saobraćajnim nesrećama poginuo 1.331 čovek.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track