SEDI, JEDAN: Ministar prosvete nije znao odgovor na pitanje iz testa za osnovce!

Znate li vi odgovor

SEDI, JEDAN: Ministar prosvete nije znao odgovor na pitanje iz testa za osnovce!

Društvo -
Deca su zlatna: Voditeljka je ministru postavila pitanje iz biologije iz zbirke testova za polaganje završnog ispita. Nakon pogrešnog odgovora, ministar Jovanović se izvlačio

BEOGRAD - Đaci, ne ugledajte se na ministra!Ministar prosvete Tomislav Jovanović u sredu je u emisiji „Kažiprst“ na B92 pogrešno odgovorio na pitanje namenjeno osnovcima, i to iz testa za malu maturu, posle čega se pravdao da je to namerno uradio.

Naime, Jovanoviću je bilo postavljeno pitanje iz biologije koje se nalazi u zbirci testova za polaganje male mature, a glasilo je „Koji od navedenih procesa koji se odvijaju na zemlji ima suprotan smer od ostalih: disanje, isparavanje, kondenzacija ili transpiracija?“. Umesto da odgovori tačno i kaže „kondenzacija“, ministar Jovanović je rekao „transpiracija“, i posle toga tvrdio da je pogrešan odgovor dao namerno, a ne zato što ne zna.Voditeljka nestručnaU razgovoru za Kurir Jovanović je rekao da je želeo da bude sarkastičan i ironičan jer je pitanje bilo maliciozno i izvikano.- Namerno sam dao pogrešan odgovor jer je pitanje bilo izvikano. Nešto pre toga bio sam u „Utisku nedelje“ i Olja Bećković mi je postavila isto pitanje i ja sam tačno odgovorio, a ovo sad je bio štos jer je pitanje već izvikano. Uostalom, profesoru univerziteta ne treba da postavlja pitanja neko ko nije kompetentan. Zato treba utvrditi stručnost onoga ko pita - kaže Jovanović i dodaje da bi moglo da mu se uzme za zlo što je odbio da odgovori na pitanje.Bio siromašanPosebno mu je zasmetalo što mediji više obraćaju pažnju na negativne bombastične vesti nego na ono pozitivno u obrazovanju na čemu on radi.- Iza mene stoje magistratura i četiri završene specijalizacije. Bio sam dete siromašnih roditelja i nikad mi niko nije pomogao. Imao sam prosek 9,2, profesor sam na fakultetu, imam najveća volonterska zalaganja sa autističnom decom, a sad je ovaj štos zanimljiviji i to puni novine - kaže Jovanović i dodaje da se zalaže za nauku i kvalitetno obrazovanje u Srbiji. Od Ministarstva prosvete do zaključenja broja nismo dobili odgovore na ovu temu.

RAZGOVOR NOVINARA KURIRA S MINISTROM

Novinarka: Gospodine Jovanoviću, radimo tekst o tome da ste danas u emisiji „Kažiprst“ dali pogrešan odgovor na pitanje...Ministar: Nisam.Novinarka: Niste dali pogrešan odgovor?Ministar: Namerno sam dao pogrešan odgovor.Novinarka: A zbog čega ste dali pogrešan odgovor, šta je bio vaš cilj?Ministar: Zato što je pitanje bilo izvikano. Prvo, profesoru univerziteta ne treba da postavlja pitanja neko ko nije kompetentan. Drugo, to pitanje je izvikano. Bio sam u „Utisku nedelje“ i tamo sam odgovorio tačno na to pitanje. A sad sam bio ironičan i sarkastičan, pa sam namerno dao pogrešan odgovor.Pere seDECA TO NISU GLEDALA!Na opasku da nije dobro što deca čuju da ministar pogrešno odgovara i da će se ugledati na njega i pogrešno naučiti kada ga čuju, ministar Jovanović je rekao da ga to ne brine jer deca ne gledaju emisiju.- Ma nemojte molim vas, a deca su to gledala!? Oni to znaju. Imam pravo da to namerno činim, zbog čega... Pa Olja Bećković mi je postavila to pitanje. Jesam li odgovarao, jesam, ovo je štos. A sad sam rekao da sam namerno odgovorio pogrešno - pravda se Jovanović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track