Kriminalističko policijska akademija obeležila svoj dan!
Foto: Tanjug

Najbolji dobili srebrne značke

Kriminalističko policijska akademija obeležila svoj dan!

Društvo -
Radite stručno, predano i odgovorno. Budite motivisani, kreativni, pouzdani i profesionalni. Verujte u svoje sposobnosti i vaš doprinos će biti zapažen i vrednovan, poručio je Dačić budućim diplomiranim kriminalistima

BEOGRAD - Dan kriminalističko-policijske akademije obeležen je danas u Beogradu promocijom 60 diplomiranih studenata, a najboljima među njima premijer i ministar unutrašnjh poslova Ivica Dačić uručio je priznanja, uz poruku da se obrazovanje nalazi u vrhu prioriteta nacionalne strategije socijalnog i tehnološkog napretaka.

Dačić je najboljim studentima - Jeleni Stevanović sa prosečnom ocenom 9,73, Slađani Jovanović 9,53, Albertu Nađu 9,40, Nemanji Rangelovu 9,20, Vukanu Markoviću 8,57 i Bosiljki Božić 8,33 - uručio srebrne značke.

Prema rečima premijera, obrazovanje se nalazi u vrhu prioriteta nacionalne strrategije socijalnog i tehnološkog napretaka Srbije, kojoj je potreban kvalitetan funkcionalan i široko dostupan obrazovni sistem.

"Srbiji treba obrazovni sistem koj će biti u funkciji prevencije problema mladih - nezaposlenosti, bolesti zavisnosti, kriminala, i kako bismo sprečili iseljavanje mladih iz zemlje, jer su oni nosioci preporoda i razvoja", istakao je Dačić.

On je dodao da je potrebno vratiti dostojanstvo nastavničkoj profesiji, ocenivši da bez obrazovanih i sposobnih ljudi teško da kao društvo možemo napraviti iskorak iz ove složene situacije.

Dačić je studentima poželeo da u budućem radu stečeno znanje primenjuju časno, dostojno, ali i da ga kontinuirano nadograđuju.

"Dilpoma je licenca za rad na poslovima koji će zahtevati ličnu odgovornosti i profesionalnu dužnost. Radite stručno, predano i odgovorno. Budite motivisani, kreativni, pouzdani i profesionalni. Verujte u svoje sposobnosti i vaš doprinos će biti zapažen i vrednovan", poručio je Dačić.

Prema rečima dekana Akademije Gorana Miloševića, ove godine diplomiralo je 60 studenata od 420 koliko ih je u generaciji upisano, što je, kako je ocenio, pokazatelj da samo najbolji i najuspešniji mogli da završe studije u toj ustanovi.

On je diplomiranim kriminalistima čestitao, citirajući prvog direktora prve policijske visokoškolske ustanove u Srbiji Arčibalda Rajsa, koji je 1916. studentima na Sorboni poručio da pred zločinom nema neutralnosti.

Na svečanosti su uručene i zlatne značke akademije za doprinos i afirmaciju policijskog obrazovanja pomoćniku ministra i načelniku sektora za analitiku telekomunikacione i informacione tehnoloije Slobodanu Nedeljkoviću, Zavodu za zdravstvenu zaštitu radnika MUP-a i ambasadoru Švedske u Srbiji Kristeru Aspu, koji se zahvalio na priznanju i rekao da je za ovu godinu ta država izdvojila četiri miliona evra pomoći Srbiji i MUP-u.

Svečanosti su prisustvovali ministri Tomislav Jovanović, Branko Ružić i Aleksandar Vulin, predstavnici VS, naučno obrazovne zajednice, verskih zajednica...

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track