Najnovije vesti

Kusturica: Vučić mi je vrlo važan prijatelj
Foto: Nemanja Pančić

Reditelj otvorio dušu

Kusturica: Vučić mi je vrlo važan prijatelj

Društvo
Ne može Koštunica ničim da ugrozi Vučića, niti on može biti prepreka na njegovom putu ka trijumfu

BEOGRAD - Iskreno.
Emir Kusturica juče je izjavio da SDS Mladena Bosića hoće da iskoristi nedavni susret lidera DSS Vojislava Koštunice i predsednika Republike Srpske Milorada Dodika da bi „zavadio Aleksandra Vučića sa Dodikom“. SDS u svom saopštenju, naime, tvrdi da se Dodik „ponovo meša u izborni proces u Srbiji, što potvrđuje i njegov sastanak s Vojislavom Koštunicom u Andrićgradu“, koji je nazvao „privatnim projektom Emira Kusturice koji finansiraju građani RS“.

- Ne može Koštunica ničim da ugrozi Vučića, niti on može u bilo kom kontekstu biti prepreka na njegovom putu ka trijumfu. Ali, sigurno da SDS i drugi plaćenici u Republici Srpskoj imaju razloga da krivotvore taj susret i sam Andrićgrad - rekao je Kusturica za Kurir.

On kaže da SDS svojim saopštenjem takođe „pokazuje kako im je teško palo Vučićevo uputstvo da ne bi trebalo da prave nerede u Republici Srpskoj“.
- Mladen Bosić je tražio vanredne izbore i tako je Vučića stavio u nepovoljan položaj pošto je on pozvao dvojicu lidera da ne podležu neredima i rušenju. SDS u saopštenju želi da zavadi Milorada Dodika sa Aleksandrom Vučićem pošto oni imaju dobru saradnju i prijateljstvo - kaže Kusturica i ističe:

- I meni je veoma stalo do prijateljstva s Vučićem, koje je on potvrdio svojom naklonošću prema Andrićgradu, i želim da to bude od obostrane koristi.
Kusturica ističe da je dolazak Koštunice u Kamengrad bio pitanje časti i prijateljstva.

- Dolazak Koštunice u Kamengrad je pitanje časti i više od toga - pitanje prijateljstva! Ne može prijatelj da odbije na kapiji prijatelja. Od cara Dušana naovamo nenajavljeni i najavljeni gosti moraju biti prihvaćeni. Tako i Koštunica, koji je svojevremeno pomogao Republici Srpskoj da kupi „Mobtel“, a meni je pomogao da na Mećavniku ne dođe do kopanja nikla, čime me je zadužio do kraja života - kaže režiser.

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...