Lekar KBC Bežanija odbio da pregleda ženu operisanu od raka: Dođi za mesec dana, ako dotle ne umreš!

Skandal u KBC Bežanijska kosa

Lekar KBC Bežanija odbio da pregleda ženu operisanu od raka: Dođi za mesec dana, ako dotle ne umreš!

Društvo -
"Znali su ranije da me zovu i kažu mi da mi se pregled pomera. Što to sada nisu uradili i ne bi bilo nikakvih problema?", pita se Radmila Grujić (60) iz Subotišta

Doktor nije hteo da me primi, iako sam imala zakazanu kontrolu posle operacije malignog tumora. Lekar kaže da štrajkuje, kaže Radmila Grujić (60) iz Subotišta, ljuta što je niko iz KBC “Bežanijska kosa” nije zvao i obavestio da će lekari štrajkovati.

"Znali su ranije da me zovu i kažu mi da mi se pregled pomera. Što to sada nisu uradili i ne bi bilo nikakvih problema? Sada treba da se vraćam kući, da menjam tri prevoza. Da sam zdrava, to mi ne bi bio problem. A ovako, doživela sam da mi doktor kaže: “Dođi za nedelju dana, mesec, tri, ako ne umreš dotle”, priča Radmila. Zbog uvođenja solidarnog poreza u zdravstvu u štrajku je juče bilo više od 130 zdravstvenih ustanova u Srbiji, a dr Dragan Cvetić, predsednik Sindikata lekara i farmaceuta, kaže da su oni na vreme informisali građane i zamolili ih da u ponedeljak u bolnice ne dolaze bez preke potrebe. "Mnogi pacijenti su nas zvali i informisali se da li da uopšte da dolaze. Mi smo na istoj strani. Naša profesija postoji radi ljudi. Svojim radom i entuzijazmom činimo ovaj zdravstveni sistem boljim nego što jeste i trudićemo se i dalje da ono što nije dobro što manje osetite. Ali dalje srozavanje naše profesije istovremeno znači i ugrožavanje prava pacijenata", ističe dr Cvetić. On kaže da je juče u KBC “Bežanijska kosa” urađena samo jedna hitna intervencija, a da se u proseku dnevno u ovoj bolnici uradi do 20 operacija. Ni u bolnicama u unutrašnjosti situacija nije bila drugačija. U pojedinim ambulantama čekaonice su juče bile prazne, ali bilo je i onih koje su normalno radile.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja