BRAĆA GA SPASLA IZ NABUJALE TOPLICE: Gledao sam kako ga odvlači struja! DEČAK (8): I sad se tresem!

USKRŠNJE ČUDO U PROKUPLJU

BRAĆA GA SPASLA IZ NABUJALE TOPLICE: Gledao sam kako ga odvlači struja! DEČAK (8): I sad se tresem!

Društvo -
Počeo sam da se davim jer ne znam da plivam, priča Kristijan Avramović, koga su iz pobesnele reke izvukle komšije, braća Fabijan (16) i Imer Iljazović (28)
1 / 5

PROKUPLJE - Imao je sreće!Osmogodišnji Kristijan Avramović iz Prokuplja doživeo je pravu dramu kad je upao u nabujalu Toplicu u blizini romskog naselja u Prokuplju. Dečaka su izvadila braća Fabijan (16) i Imer (28) Iljazović, koji su u tom trenutku bili nedaleko od njega. Kristijan za Kurir kaže da je bio prestravljen i da ga je voda u jednom trenutku potpuno preplavila.Nikad više na reku- Počeo sam da se davim, a ne znam da plivam. Mnogo sam se uplašio, i sad se tresem. Nikad više neću ni prići reci - priča plačući mališan.Njegovi spasioci pričaju da je Kristijan s njima skupljao drva koja su plutala u nabujaloj reci.- Iako je mnogo mali, uzeo je granu i privlačio drva iz reke. Na njegovu nesreću, konopac kojim je bila vezana grana za izvlačenje drva obavio je oko ruke. U jednom trenutku povukla ga je voda. Odmah ga je poneo talas i ja sam se sledio od straha. Gledao sam kako ga odvlači struja. Znam ga jer smo komšije - svedoči Fabijan, koji je, iako ima samo 16 godina, prvi priskočio malom Kristijanu u pomoć. On dodaje da je dečak počeo da guta vodu i da je u jednom trenutku vrtlog počeo da ga nosi ka sredini.

Akcija spasavanja... Trenutak kada su Fabijan i Imer uhvatili malog Kristijana
Akcija spasavanja... Trenutak kada su Fabijan i Imer uhvatili malog Kristijana

- Odmah sam reagovao, jer su sekunde bile u pitanju. Uhvatio sam kraj grane koja mu je bila vezana za ručicu. Onda je dotrčao i moj brat Imer i zajedno smo ga izvukli. Sav se tresao od straha, a i mi s njim - završava Fabijan.Dečaka, koji se tresao od hladnoće i straha, odmah su odveli njegovoj kući, koja je nadomak mesta na kojem se desila nesreća. Otac mališana bio je toliko uplašen da ga je udario nekoliko puta.Kobno granje- Sve mi se okrenulo kada sam video da ga donose. Shvatio sam da se nešto desilo, ali nisam čekao da mi kažu jer sam pokušavao da shvatim da li je dobro. Tek posle određenog vremena sam se opasuljio i tada su mi ispričali kakav horor je moj sin doživeo - priča otac dečaka.Inače, utopljenje je sprečeno u poslednjoj sekundi, jer je iza dečaka vodom plovila velika količina granja, u koje je mogao da se uplete i udavi.

Spasioci... Imer i Fabijan
Spasioci... Imer i Fabijan

Očevidac Slaviša DojčinovićUPOZORIO SAM IH DA PAZE NA DECUSlaviša Dojčinović, koji je prolazio mostom u trenutku kad je Kristijan upao u reku, kaže da se dečaku videla samo glava.- Vodena bujica ga je neverovatnom brzinom nosila nizvodno. Malo pre toga upozorio sam ljude koji su sakupljali drva iz reke da paze na decu, koje je u tom trenutku bilo mnogo na keju. Dečak je počeo da doziva u pomoć, a dva mladića koja su se tu našla trčala su nizvodno i pokušavala da ga uhvate granom koja im je služila da iz vode izvuku drvo - priča očevidac Slaviša.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track