Predić: Medijski zakoni uskoro pred novom Vladom Srbije
Foto: Kurir

Regulativa

Predić: Medijski zakoni uskoro pred novom Vladom Srbije

Društvo -
Ocena nacrta tih zakonskih propisa očekuje se od nadležnih evropskih institucija u Briselu. Nakon razmatranja eventualnih primedbi iz inostranstva kao i ovde u Srbiji, medijski zakoni mogu da uđu u skupštinsku proceduru navela je državna sekretarka u Ministarstvu kulture i informisanja

NOVI SAD - Nacrti medijskih zakona naći će se uskoro pred novom Vladom Srbije, a u najskorijem roku trebalo bi da budu predloženi Narodnoj skupštini, izjavila je danas u Novom Sadu državna sekretarka u Ministarstvu kulture i informisanja Gordana Predić.

“Donošenje medijskih zakona je neophodno s obzirom na to da je još pre više od godinu dana trebalo da izađemo sa tom medijskom regulativom”, rekla je ona novinarima na stručnoj međunarodnoj konferenciji “Regionalni mediji u Juogistočnoj Evropi”.

Predićeva je podsetila da se ocena nacrta tih zakonskih propisa očekuje od nadležnih evropskih institucija u Briselu i dodala da, nakon razmatranja eventualnih primedbi iz inostranstva kao i ovde u Srbiji i mogućeg određenog usklađivanja, medijski zakoni mogu da uđu u skupštinsku proceduru.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track