NI KIŠOBRAN NE POMAŽE: Jaka kiša i sutra, na planinama sneg!
Foto: Dragana Udovičić

Vetrovito i još hladnije

NI KIŠOBRAN NE POMAŽE: Jaka kiša i sutra, na planinama sneg!

Društvo -
Jutarnja temperatura od 6 do 10, a najviša dnevna od 9 do 13 stepeni. Sledi težak dan i za psihičlke bolesnike

BEOGRAD - U Srbiji će u četvrtak biti oblačno, hladno i vetrovito s kišom i pljuskovima uz veliku količinu padavina, saopštio je Hidrometeorološki zavod Srbije.

Jutarnja temperatura iznosiće od šest do 10, a najviša dnevna od devet do 13 stepeni.

U posebnom upozorenju Hidrometeorološki zavod ukazuje da će danas i sutra u Srbiji pasti velika količina kiše, u većini mesta od 20 do 50 litara po kvadratnom metru za 24 sata, a u zapadnoj Srbiji i više.

Od večeras i sutra na severu i u planinskim predelima se očekuje jak, povremeno olujni severozapadni vetar. U četvrtak se na višim planinama očkuje stvaranje snežnog pokrivača i vejavica.

Do subote će ukupna količina padavina biti od 50 do 120 litara po kvadratnom metru, ukazuje se u upozorenju.I Beogradu će biti hladno i vetrovito s kišom i pljuskovima uz veliku količinu padavina. Vetar će biti umeren, povremeno jak, severozapadni, ujutru i pre podne sa udarima olujne jačine. Dnevna temperatura biće od 7 do 9 stepeni.

U Srbiji za vikend promenljivo oblačno i malo toplije sa lokalnim pljuskovima i grmljavinama. Do sredine sledeće nedelje biće promenljivo i toplije vreme, u većini mesta suvo.

U Beogradu će, tokom narednih sedam dana, u petak biti pretežno oblačno i hladno, povremeno s kišom, uz slabljenje intenziteta padavina. Potom će do sredine sledeće nedelje biti promenljivo i toplije, u većini dana suvo, uz postepen porast temperature.

Biometeorološka prognoza za četvrtak, 15. maj 2014: Nastavlja se nepovoljan uticaj biometeoroloških prilika na hronične bolesnike i meteoropate. Poseban oprez i dalje se savetuje osobama sa cerebrovaskularnim oboljenjima i astmatičarima. U područjima gde će vetar biti jak, tegobe mogu imati i osobe s psihičkim problemima. Moguće meteoropatske reakcije su neraspoloženje, glavobolja i bolovi u kostima i zglobovima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track