RASIPNICI: GSP oformio komisije za isprobavanje kafe i paprike
Foto: Shutterstock

Skandal u prezaduženom preduzeću

RASIPNICI: GSP oformio komisije za isprobavanje kafe i paprike

Društvo -
Gradsko saobraćajno, pored vode i alkoholnih pića, naručilo prehrambene proizvode koje će isprobati dve nezavisne tročlane komisije

BEOGRAD - Da li su oni normalni?Prilikom raspisivanja tendera u februaru ove godine, Gradsko saobraćajno preduzeće Beograd, pored alkoholnih pića, mineralne i negazirane vode, naručilo je kafu i mlevenu papriku koje će po dospeću ponude isprobati dve nezavisne tročlane komisije(?!).Potražuju i alkoholIvan Banković, koji je dobro upućen u prilike u GSP, kaže za Kurir da, umesto da ovo preduzeće formira komisije za ispitivanje uzoraka požara na vozilima, ispravnosti i bezbednosti voznog parka i higijene u autobusima, oni skandalozno i neodgovorno troše sredstva građana Srbije.- Da, dobro ste čuli! U GSP postoji komisija za ispitivanje mirisa, boje i ukusa kafe i mlevene paprike. Uslov tendera VND-23/14 je da svaki ponuđač za svaki proizvod ponaosob dostavi najmanje 50 grama uzorka, koji se ne vraćaju i koji će testirati komisija - rekao je on i dodao da javna nabavka obuhvata crno vino, polusuvo belo vino, viski, vinjak, rakiju, viljamovku i pivo, ali i 20.000 flašica mineralne vode i 100.000 flašica negazirane vode od 0,5 litara.

Za ovo ih baš briga... I u ovakvim autobusima se voze stanovnici Beograda
Za ovo ih baš briga... I u ovakvim autobusima se voze stanovnici Beograda

- Najveći deo ovoga svakako će završiti u restoranu za menadžment preduzeća, koji će se častiti, jesti i piti o našem trošku. I sve to dok je vozni park svakim danom u sve gorem stanju, dok vozači imaju samo jedan slobodan dan, dok nema rezervnih delova u magacinu i dok još uvek postoje ugrožena područja u Srbiji kojima je preko potrebna voda za piće - objašnjava Banković i naglašava da je sve još katastrofalnije jer je ekonomska kriza u jeku, a zbog ogromnih dugovanja GSP postoji i plan da se ukinu povlašćene cene za studente i penzionere i besplatan prevoz za učenike osnovnih škola.Potrebe menzeKako Kurir nezvanično saznaje iz GSP, to je javna nabavka koja se odnosi na narednih godinu dana i namenjena je za potrebe javne menze ovog gradskog preduzeća.- Svako od radnika GSP ima pravo da se gosti u menzi, a pored toga, piće i hranu iskoristićemo za dan firme ili druge specijalne događaje i proslave - rekao je dobro obavešten izvor.

GSPDIREKTORI ĆE VAM ODGOVORITI U PETAKIz Gradskog saobraćajnog preduzeća Beograd do zaključenja broja nisu nam odgovorili na prosleđena pitanja. Objasnili su da im je potrebno više vremena kako bi u saradnji s direktorima spremili sveobuhvatne odgovore, najavljene za danas.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track