NAPADI I DALJE TRAJU: Sajt Kurira vidljiv samo na teritoriji Srbije!

Saopštenje redakcije

NAPADI I DALJE TRAJU: Sajt Kurira vidljiv samo na teritoriji Srbije!

Društvo -
Sajt Kurira je napadnut prvi put sinoć pola sata posle ponoći. Sličan udar na naš sajt ponovljen je jutros oko 8 časova, i od tada konstantno traju brutalni hakerski napadi na portal Kurira

Sajt dnevnog lista Kurir, koji je od sinoć na meti hakerskih napada, za sada je vidljiv samo na teritoriji Srbije.

Sajt Kurira je napadnut prvi put sinoć pola sata posle ponoći. Sličan udar na naš sajt ponovljen je jutros oko 8 časova, i od tada konstantno traju brutalni hakerski napadi na portal Kurira. Prilikom jednog od tih napada portal Kurira je bio i oboren.

Kurirova tehnička podrška uspela je da dobar deo tih napada odbije, i za sada je naš sajt vidljiv samo na teritoriji Srbije. Ceo slučaj je prijavljen Upravi za visokotehnološki kriminal, a Kurir je podneo i krivičnu prijavu protiv N. N. lica koja su nalogodavci i izvršioci ovog napada.

Podsetimo, ranije danas oglasilo se i Udruženje novinara Srbije koje je izrazilo zabrinutost zbog napada na sajt dnevnog lista Kurir i pozvalo policiju i Tužilaštvo za visokotehnološki kriminal da utvrdi ko stoji iza hakerskog napada na naš portal.

Povodom ovih napada oglasio se i MUP koje je saopštilo da preduzima mere kako bi se rasvetlio hakerski napad na sajt Kurira. Istraga se vodi uz koordinaciju sa Posebnim tužilaštvom za borbu protiv visokotehnološkog kriminala.

Molimo čitaoce za strpljenje, uz još jedan apel Ministarstvu unutrašnjih poslova da se otkriju vinovnici ovih napada kako bi našoj redakciji bio omogućen nesmetan rad.

Web redakcija Kurira

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track