Ruski i srpski vazduhoplovci razgovarali o međusobnoj saradnji!
Foto: Vojska Srbije

Unapređenje odbrane dve zemlje

Ruski i srpski vazduhoplovci razgovarali o međusobnoj saradnji!

Društvo -
Rusku delegaciju primio je i komandant vojnog vazduhoplvostva Vojske Srbije general-major Ranko Živak, koji je predstavio "sredstva u operativnoj upotrebi i planove za opremanje i planiranje vazduhoplovnih vežbi u Vojsci Srbije

BEOGRAD - Delegacija vojnog vazduhoplovstva Rusije razgovarala je danas u Beogradu s kolegama iz Generalštaba Vojske Srbije i Vazduhoplovstva i Protivvazduhoplovne odbrane o saradnji.

Zamenik načelnika Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Jovica Draganić razgovarao je sa načelnikom Uprave avijacije Glavne komande avijacije vojnog vazduhoplovstva Ruske Federacije general-majorom Sergejem Ivanovičem Kobilašijem.

Draganić i Kobilaši, koji je predvodio delegaciju Vazduhoplovstva Ruske federacije su razgovarali "o dosadašnjoj saradnji u oblasti odbrane dve zemlje, kao i o njenom unapređenju", prenela je Vojska Srbije na svom sajtu.

Rusku delegaciju primio je i komandant vojnog vazduhoplvostva Vojske Srbije general-major Ranko Živak, koji je predstavio "sredstva u operativnoj upotrebi i planove za opremanje, (kao) i planiranje vazduhoplovnih vežbi u Vojsci Srbije".

Gosti iz ruskog vojnog vazduhoplovstva upoznali su generala Živaka sa načinom planiranja operacija i vazduhoplovnih vežbi u vazduhoplovstvu Ruske Federacije, dodala je Vojska Srbije.

Razgovarano je "i o dugoročnom planu bilateralne vojne saradnje dva vojna vazduhoplovstva, kao i o inicijativama za unapređenje saradnje u tom domenu".

Delegacija ruskog Vazduhoplovstva obišla je i aerodrom „Batajnica“, 250. raketnu brigadu za protivvazduhoplovna dejstva, kao i Muzej Jugoslovenskog ratnog vazduhoplovstva.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track