UŽAS: Vaspitačica ošurila bebu, pa je uspavala!
Foto: Marina Lopicic

Uhapšena vlasnica vrtića „Kutak“

UŽAS: Vaspitačica ošurila bebu, pa je uspavala!

Društvo -
Jelena J. (47) sumnjiči se da je detetu starom trinaest meseci nanela opekotine drugog stepena tokom kupanja. Majci posle rekla da su to rane od sunca

BEOGRAD - Vlasnica i vaspitačica privatnog vrtića „Kutak“ u naselju Umčari Jelena J. (47) uhapšena je zbog sumnje da je 7. jula trinaestomesečnoj J. V. nanela opekotine drugog stepena!Kako Kurir nezvanično saznaje, ona se sumnjiči da je povredila dete vrelom vodom po licu, grudima i stomaku, ali se okolnosti nesreće još uvek istražuju.- Vlasnica, koja je ujedno bila i vaspitačica u vrtiću u Umčarima, uhapšena je i posle saslušanja Drugi osnovni sud odredio joj je pritvor do 30 dana. Ona je priznala da je J. V. opekla vrelom vodom prilikom tuširanja, jer je ručku slavine slučajno okrenula na pogrešnu stranu. Međutim, zasad se ne isključuje mogućnost i da je dete polila vodom dok je spremala ručak. Sumnja se da je Jelena u vrtiću deci spremala dva obroka dnevno, što nikako nije smela da radi bez odgovarajućih sanitarnih dozvola - kaže izvor Kurira iz Palate pravde.On navodi da je nejasno zbog čega je kupala dete kad to nije praksa u vrtićima:- Još je čudnije to što Jelena J. posle povređivanja deteta nije pozvala lekare niti roditelje. Dete je stavila da spava, a šta se dogodilo otkrila je majka tek kad je došla po dete tog popodneva.

Ne isključuje se mogućnost i da je dete polila vodom dok je spremala ručak
Ne isključuje se mogućnost i da je dete polila vodom dok je spremala ručak

Šokirana majka zatekla je dete u opekotinama i ranama, a vaspitačica joj je navodno rekla da beba „ima osetljivu kožu i da su rane od sunca“.- Roditelji su bebu odmah odveli u Institut za majku i dete, gde su lekari konstatovali opekotine drugog stepena. Ceo slučaj prijavljen je policiji, koja je 13. jula uhapsila vaspitačicu - dodaje on.Drugo osnovno tužilaštvo je dalo nalog policiji da slučaj proveri i s prosvetnom i sanitarnom inspekcijom. Vrtić je zatvoren jer je vlasnica, izgleda, bila jedina zaposlena.

Krivično deloPRETE JOJ TRI GODINE ZATVORAJeleni J. na teret se stavlja da je izvršila krivično delo napuštanje nemoćnog lica.- Na saslušanju, posle kog je sprovedena u Centralni zatvor, ona je rekla da joj je žao, ali je delovala hladno - kaže izvor Kurira i dodaje da vaspitačici prete do tri godine zatvora.Advokat porodiceČEKAMO KRAJ ISTRAGEAdvokat Slavka Babić, zastupnica maloletnog deteta, potvrdila je za Kurir da se nesreća dogodila:- Nadamo se da će istragom biti utvrđene sve okolnosti ove nesreće koja je zadesila trinaestomesečnu bebu i njenu porodicu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track