KRAJ DRAME: Novinari krenuli iz Jarinja za Beograd!
Foto: KURIR

Posle maltretiranja srpski policajci propustili predstavnike medija

KRAJ DRAME: Novinari krenuli iz Jarinja za Beograd!

Društvo -
Posle intervencije ministra policije Nebojše Stefanovića okončana drama na Jarinju

Grupa od deset novinara konačno je prešla administrativni prelaz Jarinje i uputila se ka Beogradu pošto su je više od sat vremena maltretirai srpski policajci, ne dozvoljavajući kombiju koji ih je prevozio da pređe u užu Srbiju!

- Zahvaljujući intervenciji ministra policije Nebojše Stefanovića policajci su nas, konačno, pustili da pređemo Jarinje. Ali su vozaču kombija ni krivom ni dužnom napisali kaznu - rekao je za Kurir Petar Jeremić, predsednik Izvršnog odbora Udruženja novinara Srbije, koje je juče organizovalo odlazak novinara iz Beograda u Veliku Hoču, gde je obeleženo 16 godina od otmice novinarske ekipe Radija Prištine, Đura Slavuja i Ranka Perenića.

Jeremić je kazao i da je vozač kombija opštine Gračanica, koji je imao prokupačke probne registarske tablice, dobio kaznu jer navodno ne može s takvim tablicama da pređe administrativni prelaz.- To je potpuna besmislica jer je čovek jutros s istim tablicama ušao na Kosovo i Metohiju. Nadam se da će i ta nepravda biti ispravljena - naveo je Jeremić.

Petar Jeremić, predsednik Izvršnog odbora UNS
Petar Jeremić, predsednik Izvršnog odbora UNS

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track