DIKOVIĆ NA POLAGANJU ZAKLETVE: Vojska je uvek tamo gde je potrebna
Foto: Ministarstvo Odbrane Srbije

Svečanost u Leskovcu

DIKOVIĆ NA POLAGANJU ZAKLETVE: Vojska je uvek tamo gde je potrebna

Društvo -
Veliko je interesovanje za dobrovoljno služenje vojnog roka i zaposlenje u Vojsci Srbije, kazao je načelnik Generalštaba koji je iskritikovao rodbinu vojnika koja je sedela dok je svirala državna himna
1 / 2 Foto: Ministarstvo Odbrane Srbije

LESKOVAC - Načelnik Generalštaba Vojske Srbije Ljubiša Diković izjavio je danas da postoji veliko interesovanje za služenje dobrovoljnog vojnog roka i za zaposlenje u vojsci.

"Veliko je interesovanje mladića i devojaka za školovanje u Vojnoj gimnaziji, na Vojnoj akademiji, kao i za dobrovoljno služenje vojnog roka i zaposlenje u Vojsci Srbije u svojstvu profesionalnog vojnika", kazao je Diković na svečanosti polaganja zakletve u kasarni "Vojvoda Petar Bojović" u Leskovcu.

Interesovanje proizilazi iz visokog ugleda vojske u narodu, dodao je general.

Foto: Ministarstvo odbrane Srbije
Foto: Ministarstvo odbrane Srbije

"Svesni smo da postojimo zbog svih građana naše Srbije. Zato su vojnici uvek tamo gde god je potrebno. Samo ove godine gradili smo vodvode, puteve, premošćavali reke, dopremali hranu, lekove, spašavali živote i imovinu građana. I danas to činimo u istočnoj Srbiji i zato i ne čudi visok ugled Vojske Srbije i vojne profesije", kazao je Diković.

Na vernost otadžbini danas se u Leskovcu zaklelo 143 vojnika na dobrovoljnom služenju vojnog roka, 48 kadeta 139. klase Vojne akademije, tri vojnika i cetiri podoficira, u prisustvu velikog broja rodbine, koje je general posebno pozdravio, ali i opomenuo.

"Znam da ćete dnevno biti u kontaktu sa vašom decom i našim vojnicima, da će vam govoriti ovako je ili onako je u vojsci. Slobodno vi kritikujte nas tamo gde smo slabi. Ja vas neću kritikovati, ali želim da kažem da nije lepo sedeti dok se svira državna himna, pod uslovom da čovek nije bolestan. Ne mogu to da ne kažem jer vidim naše drage građane koji sede, a svira se državna himna. Nije to lepo. Ovo je pozitivna kritika", kazao je Diković.

Foto: Ministarstvo odbrane Srbije
Foto: Ministarstvo odbrane Srbije

Vojnike je pozdravio i gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović koji je podsetio da vojnička zakletva u srpskom narodu ima dugu tradiciju i posebno značenje."Ona je zalog vojničke ispravnosti i vojničke moralnosti. Odlukom da dobrovoljno služite vojni rok, pokazujete da mladi ljudi u Srbiji imamju svest o značaju odbrane i značaju bezbednosti svoje zemlje", istako je Cvetanović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track