Vulin: Zatvoreno 10 gerontoloških centara, licenciranje u toku
Foto: Fonet

Ministarstvo za rad

Vulin: Zatvoreno 10 gerontoloških centara, licenciranje u toku

Društvo -
Cilj Ministarstva nije da zatvara gerontološke centre, već da se oni privedu zakonu, da korisnici njihovih usluga budu bezbedni, zadovoljni i zdravi i da se o njima vodi računa u skladu sa standardima

SUBOTICA - Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja vodi veliku i opsežnu akciju licenciranja gerontoloških centara, sa ciljem da rade po zakonu i u skladu sa standardima, izjavio je ministar Aleksandar Vulin.

Do sada je u Srbiji zatvoreno oko 10 gerontoloških centara, i to u Beogradu, Vršcu, Kovinu i drugim mestima, a cilj akcije je da korisnici usluga tih centara budu bezbedni, zadovoljni i zdravi, izjavio je Vulin tokom posete Subotici.

On je naglasio da cilj Ministarstva nije da zatvara gerontološke centre, već da se oni privedu zakonu, da korisnici njihovih usluga budu bezbedni, zadovoljni i zdravi i da se o njima vodi računa u skladu sa standardima. Vulin je istakao da ministarstvo vodi veliku i opsežnu akciju licenciranja svih ustanova iz njihove ingerencije, te da se trude da ispravljaju nedostatke kako bi korisnici njihovih usluga bili zadovoljni.

On je najavio da će uskoro ponovo biti otvoren i Gerontološki centar u Obrenovcu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track