OVAJ ČOVEK JE SUPERMEN: Pre podne direktor u IMR, po podne u IMT!
Foto: Tanjug

Isti čovek na čelu dva srpska giganta

OVAJ ČOVEK JE SUPERMEN: Pre podne direktor u IMR, po podne u IMT!

Društvo -
U svakoj firmi provede po četiri sata i zaradi po 150.000 dinara! Zoran Radosavljević duplu funkciju nije prijavio Agenciji za borbu protiv korupcije, zbog čega će biti uskoro proveren

BEOGRAD - Zoran Radosavljević istovremeno je u direktorskoj fotelji u dve fabrike - IMT i IMR, i mesečno zarađuje oko 300.000 dinara, iako tamo provede samo po četiri sata. Ovaj „supermen“ sa po pola radnog vremena obavljao je direktorsku funkciju u IMR pre nego što je pre godinu i po dana postao i direktor IMT.Prvoslav Brkić, predsednik Asocijacije slobodnih i nezavisnih sindikata (ASNS) u IMR, potvrđuje saznanja Kurira da Radosavljević u tom preduzeću radi samo tri-četiri sata.Prvo u IMR- Kod nas dođe u sedam sati ujutru, održi kolegijum s rukovodstvom i, ako treba, sastanke sa sindikatima, a onda u 10, pola jedanaest ide u IMT. Ako ima potrebe zbog nekog hitnog sastanka, on se vrati, a ako nema, ostatak radnog vremena bude u IMT - kaže za Kurir Brkić.On potvrđuje da Radosavljević u IMR prima pet prosečnih zarada ostvarenih u tom preduzeću.- Radosavljević se vodi kao zaposleni u IMR, dok u IMT radi po ugovoru. Prima pet prosečnih plata u firmi u kojoj su zarade između 27.000 i 30.000 dinara. To znači da zaradi oko 150.000 dinara mesečno - ističe Brkić.Za razliku od radnika IMR, koji redovno primaju plate, radnici IMT su zbog neisplaćenih 12 zarada, neoverenih zdravstvenih knjižica i neuplaćenih doprinosa juče, četvrtog dana štrajka, na pet minuta blokirali Zemunsku ulicu na Novom Beogradu. Petar Grbić, predsednik štrajkačkog odbora Industrijskog sindikata u IMT, ne optužuje Radosavljevića za teško stanje u firmi, ali tvrdi da bi trebalo da radi 20 sati da bi preduzeće izvukao iz krize.- Činjenica je da mora da provede neko vreme u IMR i neko vreme kod nas u IMT. Ne znam koliko sati tačno radi, ali pitanje je da li je to i četiri sata, pošto mi radimo do 15 časova. Kad ode na put, ne znamo da li ide zbog IMT ili IMR - ističe Grbić.U Agenciji za borbu protiv korupcije Kuriru je rečeno da Zoran Radosavljević od njih nije zatražio saglasnost za istovremeno vršenje javnih funkcija generalnog direktora u dva preduzeća.Nije prijavio prihode- Agencija će po službenoj dužnosti ispitati da li u konkretnom slučaju postoji povreda Zakona o Agenciji za borbu protiv korupcije. Takođe, proverom službene evidencije podnetih izveštaja o imovini i prihodima utvrđeno je da Zoran Radosavljević nije podneo izveštaj. Agencija će po službenoj dužnosti pokrenuti postupak radi utvrđivanja postojanja povreda Zakona o Agenciji za borbu protiv korupcije - kažu u Agenciji.

Svrati po malo... Fabrika IMT
Svrati po malo... Fabrika IMT

RadosavljevićDIREKTOR NE TREBA DA SEDI U FIRMIDirektor IMT i IMR Zoran Radosavljević ne vidi ništa sporno u tome što je direktor u dve firme.- Posao direktora ne svodi se na sedenje u preduzeću. Mogu ja da budem tamo i 16 sati a da ništa ne uradim. Olakšavajuća je okolnost što su obe firme srodne. Oko 30 odsto IMT traktora čine IMR delovi. To nisu konkurentske firme, već su vezane pupčanom vrpcom, i intencije su da se ujedine u jednu kako bi prilikom privatizacije bolje prošle. Svejedno je da li će neki dobavljač doći u IMT da pričamo o obe kompanije ili obrnuto - kaže Radosavljević, koji nije hteo da otkrije koliko mesečno zarađuje u navedenim preduzećima, ali tvrdi da od marta u IMT nije primio ni dinara.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track