PATRIJARH NA ZEJTINLIKU: Đorđu Mihajloviću odlikovanje SPC
Foto: SPC

PATRIJARH NA ZEJTINLIKU: Đorđu Mihajloviću odlikovanje SPC

Društvo -
Neka je večan pomen srpskim herojima Velikog rata i neka ih Gospod nastani u mestu svetlom, mestu cvetnom, u mestu odmora i pokoja, da počivaju ponosni, kao hilandarski čempresi koji ih okružuju na groblju uvek besprekorno uređenom. A za njegovo uređenje i čuvanje decenijama se brinuo dobri čika Đorđe Mihajlović, istakao je patrijarh

SOLUN - Patrijarh srpski Irinej posetio je srpsko vojničko groblje Zejtinlik u Solunu, gde je višedecenijskom čuvaru Đorđu Mihajloviću uručio najviše odlikovanje Srpske pravoslavne crkve, kojim ga je odlikovao Sveti Arhijerejski Sinod, za nesebičnu ljubav prema bližnjima i pravoslavnoj Crkvi.

Patrijarh Irinej, koji će danas posetiti Hilandar na Svetoj gori, rekao je da je Zejtinlik mesto ćutanja i zaveta, "mesto na kome svaki Srbin nalazi svog dedu, ujaka, strica, kuma, prijatelja, brata”, koji su ugradili svoje živote u temelje mira i slobode, kako se slično zlo ne bi nikad ponovilo, objavljeno je na sajtu SPC.

"Neka je večan pomen srpskim herojima Velikog rata i neka ih Gospod nastani u mestu svetlom, mestu cvetnom, u mestu odmora i pokoja, da počivaju ponosni, kao hilandarski čempresi koji ih okružuju na groblju uvek besprekorno uređenom. A za njegovo uređenje i čuvanje decenijama se brinuo dobri čika Đorđe Mihajlović", istakao je patrijarh.

Patrijarh Irinej će sutra posetiti Kareju i manastir Hilandar. Biće to prva poseta jednog srpskog patrijarha manastiru Hilandaru posle 35 godina, navedeno je na sajtu SPC.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track