PRIZNANJE: Ruski patrijarh odlikovao Nenada Popovića!
Foto: EPK

Za posebne zasluge

PRIZNANJE: Ruski patrijarh odlikovao Nenada Popovića!

Društvo -
Popoviću je znamenje uručeno u crkvi Svete Trojice Podvorja Ruske Pravoslavne crkve zbog posebnih zasluga u obnovi istorijsko-memorijalnog kompleksa Ruski nekropolj u Beogradu

Beograd – Njegova Svetost Patrijarh Moskovski i cele Rusije Kiril uručio je u subotu Nenadu Popoviću, predsedniku Fondacije ”Ruski nekropolj” iz Beograda, orden Prepodobnog Serafima Sarovskog.Ovaj orden Ruske Pravoslavne Crkve dodeljuje se za poseban doprinos oživljavanju manastira, crkava, hramova kao i za crkveno-društveni aktivizam.

Popoviću je znamenje uručeno u crkvi Svete Trojice Podvorja Ruske Pravoslavne crkve zbog posebnih zasluga u obnovi istorijsko-memorijalnog kompleksa Ruski nekropolj u Beogradu.Na Ruskom nekropolju sahranjeno je više od 3.000 ljudi, većinom ruskih emigranata i vojnika koji su došli u Srbiju nakon Prvog svetskog rata.

Ovaj spomenik od izuzetne istorijske i kulturne važnosti za Srbiju i Rusku Federaciju nedavno je u potpunosti obnovljen. Nosilac projekta rekonstrukcije, koji je trajao nekoliko godina i koštao više od 2 miliona evra, bila je Fondacija ”Ruski nekropolj” iz Beograda na čijem je čelu Nenad Popović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja