INCIDENT U PROSTORIJAMA REKTORATA: Čedomir Antić napao studentkinju
Foto: Dado Đilas

PROTEST NA FILOZOFSKOM

INCIDENT U PROSTORIJAMA REKTORATA: Čedomir Antić napao studentkinju

Društvo -
Samoorganizovani studentski pokret 2014. saopštio da je Antić zaključao studente u učionicu, čemu se suprotstavila Jelena, koju je gurnuo tako da je pala metar i po unazad

BEOGRAD - Istoričar Čedomir Antić, docent na Filozofskom fakultetu u Beogradu, gurnuo je tokom predavanja 21-godišnju studentkinju iz Užica, posle čega je ona pala i zadobila lakše povrede. Tu tvrdnju izneli su iz Samoorganizovanog studentskog pokreta 2014, koji već 53 dana blokira Filozofski fakultet zbog ovogodišnjih finansijskih nameta koje je donela uprava ovog fakulteta.U saopštenju Pokreta navedeno je da se incident dogodio u prošli ponedeljak, 24. novembra, oko osam sati u prostorijama Rektorata Beogradskog univerziteta, i da je nemili događaj povezan s protestom na Filozofskom fakultetu.

Povrede kolena- Studenti u protestu nalazili su se u učionici Seminara za istoriju starog veka zajedno sa studentima koji su pohađali nastavu i Antićem. U jednom trenutku, Antić je odlučio da zaključa vrata učionice kako bi sprečio druge studente u protestu da uđu. Jedna studentkinja se nije slagala s tim da bude zaključana i da joj bude onemogućena sloboda kretanja, pa je krenula da izađe. Kad se našla pored vratima, Antić ju je gurnuo i odletela je metar unazad i pala. Pri padu je povredila kolena i ima vidljive modrice - kaže se u saopštenju.Studentkinja je otišla u Institut za sudsku medicinu, gde je pregledana i gde je sačinjen zapisnik o lakšim povredama, a takođe se planira i tužba protiv Antića. Pokret je poslao fotografije Jelene i kopiju lekarskog nalaza.Udaraju mi i na posaoAntić ističe za Kurir da napadaju njega i njegovu porodicu.- Te tvrdnje su napad na mene, moj posao i moju porodicu. To je haranga koja se vodi protiv mene i moje porodice i zamolio bih vas da u tome ne učestvujete - rekao je on.

U Knez Mihailovoj uliciŽENA GRDILA ANTIĆAJedna žena, za koju se pretpostavlja da je majka jedne studentkinje Filozofskog, nasrnula je na Antića u Knez Mihailovoj zbog toga što ne podržava studente koji protestuju. Snimak incidenta se pojavio na Jutjubu, a na njemu se vidi kako ogorčena žena viče na Antića i govori da je sramno što ne podržava protest studenata.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track