GUŽVA NA BATROVCIMA: Vozila na ulazu u zemlju čekaju 90 minuta
Foto: Fonet

Saobraćaj

GUŽVA NA BATROVCIMA: Vozila na ulazu u zemlju čekaju 90 minuta

Društvo -
Na ostalim graničnim prelazima nema većih zadržavanja i vozila u proseku čekaju po pola sata

BEOGRAD - Prema podacima Uprave granične policije, trenutna zadržavanja putničkih vozila na graničnim prelazima su do 30 minuta, dok se na graničnom prelazu Batrovcina ulasku u zemlju iz pravca Hrvatske čeka oko 90 minuta.

Kako je saopštio Auto moto savez Srbije (AMSS), u jutarnjim časovima ponegde ima slabog mraza, pa na deonicama, na kojima su vlažni kolovozi, može biti poledice, zbog čega se apeluje na vozače da oprezno voze i da naglo ne koče.

Slabija vidljivost očekuje se zbog magle po kotlinama i duž rečnih kotlina, a snega ima i dalje na Crnom Vrhu i Kopaoniku.

Vozači se podsećaju da su, ukoliko se upute ka deonicama na kojima ima snega, leda ili poledice, dužni da imaju sva četiri zimska pneumatika i da su van gradskih sredina obavezni da u prtljažniku imaju lance.

Tokom većeg dela dana, meteorolozi najavljuju pogodne vremenske uslove za vožnju kao što su dobra vidljivost, umerene dnevnetemperature i suvi kolovozi. Vozačima se ipak poručuje da ne zaborave da na deonicama na kojima se izvode radovi smanje brzinu i da poštuju saobraćajnu signalizaciju, navedeno je u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja