KOJA BLAMAŽA: Mimi Oro bolje od ekonomista zna ko su likovi na našim novčanicama

Starleta se razume u pare bolje od stručnjaka

KOJA BLAMAŽA: Mimi Oro bolje od ekonomista zna ko su likovi na našim novčanicama

Društvo -
Političari, estrada i druge javne ličnosti ne znaju ko se sve nalazi na monetama koje svakodnevno koristimo. Najbolja, sa sedam tačnih od ukupno devet odgovora, bila je pevačica u pokušaju

BEOGRAD - Rezultati istraživanja Kurira bili su iznenađujući! Gotovo niko od političara, estradnih ličnosti, pa čak i ekonomista i finansijskih stručnjaka koje smo anketirali ne zna koje se istorijske ličnosti nalaze na novčanicama koje svakodnevno koristimo.Zanimljivo, najviše tačnih odgovora dali su starleta Milica Živković, poznatija kao Mimi Oro, i predsednik saveta Regulatornog tela za elektronske medije (RTEM) Goran Karadžić, dok je ekonomski stručnjak Mahmud Bušatlija rekao da ne zna odgovore.

Mimi Oro je, od ukupno devet, dala sedam tačnih odgovora. Nije znala ko su likovi na novčanicama od 2.000 i 5.000 dinara, a premišljala se oko one od 200.- Jaoj, šta to beše.. Aha, ona žena, neka slikarka, Nadežda Petrović - rekla je Milica.

Vendi: Neću da odgovaram na takvu vrstu znanja. Mene zanimaju moral, zakon i religija
Vendi: Neću da odgovaram na takvu vrstu znanja. Mene zanimaju moral, zakon i religija

Pogađanje novčanica išlo je od ruke i Goranu Karadžiću, uglavnom.- Pokušaću da odgovorim na sreću. Znam da je Teslin lik na novčanici od 100 dinara jer mi prodavačica na pijaci stalno traži „dve Tesle za sir“ - rekao je Karadžić i nastavio tačno da deklamuje. Sve dok nije došao do novčanica od 200 i 5.000 apoena. Za njih odgovor nije znao.Hit je bio i odgovor pevačice Vesne Vukelić Vendi, koja je dubokoumno obrazložila zbog čega „ne odgovara na takvu vrstu znanja, odnosno testova znanja“.- Možemo da pričamo o stanju u državi, prevarama na estradi, o kriznom moralu, o kršenju zakona, a te nebulozne testove ostavite po strani. Meni novac ništa ne znači. Ja ne uživam u novcu, to je nužno zlo - rekla je ona i naglasila da je zanimaju isključivo moral, zakon i religija, u kojima je, kako je istakla, ekspert.

ONI SU ODBILI DA ODGOVOREMilutin Mrkonjić, član SPSNe znam, novac mi ništa ne znači.Dragan Marković Palma, predsednik JSZovite me da vidite koliko sam investitora doveo, a ne za to!Mina Kostić, pevačicaNisam nikad obraćala pažnju, pravo da vam kažem, znam ko su kad bih pogledala novčanice. Ne koristim kartice, najviše keš, ali nisu mi nešto specifične.Mahmud Bušatlija, ekonomistaNe znam stvarno, na novac gledam drugačije.Vera Matović, pevačicaDušo, sad sam u kancelariji jednoj ne mogu ništa da pričam.Ilda Šaulić, pevačicaUhvatili ste me malo u pogrešnom trenutku, izlazim iz kuće, žurim. Zaista ne znam ko se nalazi na našim novčanicama, ne želim ni da pokušavam da pogađam kad ne znam.

ONI SU MALO VIŠE OMANULIMilan Kovačević, ekonomistaNisam vam ja najbolji, ne znam ko je ko. Imam pet-šest novčanica, ko će ih sve popamtiti. Zovite nekoga ko igra karte.Soraja, starletaJa drugačije gledam na novac. To je za mene potrošni materijal!Nada Macura, portparolka Hitne pomoćiDošla sam s posla, umorna sam. Koristim kartice, manje gotovinu, to samo kad idem na pijacu. Mislila sam da je na novčanici od hiljadu dinara Pupin. Nisam znala da je Vajfert jer ne pijem pivo.Goca Tržan, pevačicaZnam ko nam je sve na novčanicama, ali ne mogu da pogodim ko je tačno na kojoj. Možda Milutin Milanković na novčanici od 2.000.Marko Blagojević, direktor Kancelarije za obnovu i pomoć poplavljenim područjimaNe znam stvarno ko se nalazi na novčanicama od 2.000 i 5.000 dinara. Morao bih da se prisetim, dajete mi malo vremena.Damir Okanović, Komitet za bezbednost saobraćajaIdem na čisto znanje, samo da znate. Imam u džepu novčanice, ali neću da ih vadim. Karađorđe je na novčanici od 10 dinara, a Miloš Obrenović na pedesetici, zar ne?Jelisaveta Karađorđević, princezaSećam se stare novčanice od 10 milijardi na kojoj se nalazio Nikola Tesla. Sad je na 100, Nadežda je na 200 dinara, a na 500 je... Ne znam kako izgleda, osim da ima brkove.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja