NUNS: Otkriti napadača koji je udario šamar srpskom snimatelju na protestu Albanaca
Foto: Tanjug Pt

Skandal u Briselu

NUNS: Otkriti napadača koji je udario šamar srpskom snimatelju na protestu Albanaca

Društvo -
Izveštači agencije Tanjug pratili su protest grupe Albanaca sa Kosova koja je u ponedeljak na trgu Šuman javno protestovala protiv dijaloga Beograda i Prištine

BEOGRAD - Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) uputilo je zahtev Medjunarodnoj federaciji novinara (IFJ) i Evropskoj federaciji novinara (EFJ) da kod belgijskih policijskih i pravosudnih organa iniciraju pokretanje istrage protiv napadača na snimatelja agencije Tanjug u Briselu.

Izveštači agencije Tanjug pratili su protest grupe Albanaca sa Kosova koja je u ponedeljak na trgu Šuman javno protestovala protiv dijaloga Beograda i Prištine.

Novinari su se predstavili i pitali da li bi neko od demonstranata hteo da objasni razloge svog protesta. Tada je jedan muškarac prišao novinarima i bez ikakvog povoda udario šamar snimatelju Marku Trošiću, kome je od udarca rasečena usna, navodi NUNS.

U pismu IFJ I EFJ, čije su centrale u Briselu, NUNS ukazuje da "neprijatno iznenađuje to što pripadnici belgijske policije nisu preduzeli ništa osim što su novinare Tanjuga posavetovali da se sklone, a napadnutog snimatelja pozvali da, ukoliko želi, podnese prijavu protiv napadača".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja