SLABA KIŠA, NA PLANINAMA SNEG: Najviša dnevna oko 10 stepeni

Vremenska prognoza

SLABA KIŠA, NA PLANINAMA SNEG: Najviša dnevna oko 10 stepeni

Društvo -
Vremenski uslovi danas nisu naklonjeni vozačima, jer ih na putevima u Srbiji očekuje loša vidljivost zbog povećane oblačnosti i zbog slabe kiše kolovozi su vlažni, ponegde klizavi zbog niske jutarnje temerature, a meteorolozi najavljuju sneg u planinskim predelima

BEOGRAD - - U Srbiji će danas vreme biti pretežno oblačno, mestimično s kišom, uglavnom slabom, a u višim planinama biće i snega, saopštio je Hidrometeorološki zavod Srbije.

Južni i jugoistočni vetar će biti slab do umeren, ali u košavskom području povremeno jak, u južnom Banatu sa olujnim udarima. Jutarnja temperatura biće od minus jedan do šest stepeni, najviša dnevna od sedam do 11 stepeni. I u Beogradu će vreme biti oblačno, povremeno sa slabom kišom, uglavnom popodne i uveče. Vetar će biti umeren do jak, jugoistočni. Jutarnja temperatura biće oko pet, a najviša dnevna oko 10 stepeni.

Vremenski uslovi danas nisu naklonjeni vozačima, jer ih na putevima u Srbiji očekuje loša vidljivost zbog povećane oblačnosti i zbog slabe kiše kolovozi su vlažni, ponegde klizavi zbog niske jutarnje temerature, a meteorolozi najavljuju sneg u planinskim predelima.

Snega ima u planinskim predelima i prohodni su prilazi planinskim turističkim centrima, Kopaoniku, Zlatiboru, Goču, Staroj planini i Divčibarama i preporučuje se oprezna vožnja.

U popodnevnim časovima očekuje se pojačan intenzitet saobraćaja na svim putevima u Srbiji, saopštio je jutros Auto-moto savez Srbije.

U toku su radovi na proširenju naplatne stanice "Stara Pazova", na auto-put E-75, tokom kojih naplatna stanica radi smanjenim kapacitetom i radovi će biti aktuelni do kraja aprila.

http://www.youtube.com/watch?v=nqzhCs2bO3o

Zbog izgradnje Koridora 10 na delu auto-puta E-75, preusmeren je saobraćaj sa auto-puta kod Grdelice na novoizgrađenu deonicu paralelnog puta koji vodi do "Sarajevskog mosta" na Južnoj Moravi u dužini od 1800 metara.

Na deonici Koridora 10 od Vladičinog Hana do Vranja, između Poloma i Prevalca, saobraćaj je preusmeren na novoizgrađenu privremenu saobraćajnicu koja je paralelna sa auto-putem, a između Vladičinog Hana i Vranja na deonici kod mesta Gramađe aktuelna je devijacija u dužini od oko osam kilometara i saobraćaj se preusmerava kroz naseljeno mesto.

Zbog radova na izgradnji Koridora 10 od Leskovca do Vranja, na deonici između Male Kopašnice i Grdelice, brzina je ogrančena na 30 kilometara na čas ka Leskovcu i 40 kilometara na čas ka Vranju.

Na državnim putevima drugog prioriteta kolovozi su vlažni i u nižim predelima i snega ima mestimično u raskvašenom stanju do pet centimentara na teritoriji gradova Novi Pazar, Zaječar, Kruševac i Ivanjica.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track