Goran Hadžić na kućnom lečenju!
Foto: Tanjug Jaroslav Pap

Bvši predsednik RSK zadovoljan što je kod kuće

Goran Hadžić na kućnom lečenju!

Društvo -
Nije planirana terapija za njega dok je u Srbiji, osim ako ne iskrsnu neke vanredne okolnosti

BEOGRAD - Bivši predsednik Republike Srpske Krajine Goran Hadžić, koji boluje od tumora na mozga i koji je preksinoć iz Haga privremeno stigao u Srbiju, oporavljaće se u Srbiji od agresivne hemoterapije kojoj je bio izložen.U narednih nekoliko dana on će otvoriti karton u nadležnom domu zdravlja u Novom Sadu, kaže za Kurir njegov advokat Zoran Živanović i dodaje da je to jedini potez koji će njegov klijent preduzeti u vezi sa zdravljem.

- Nije planirana terapija za njega dok je u Srbiji, osim ako ne iskrsnu neke vanredne okolnosti. U Holandiju će tokom narednog meseca otići na kontrolni pregled, posle kog će biti određeno kakva će terapija dalje biti - kaže Živanović i dodaje:

- U Hagu je bio podvrgnut agresivnoj hemoterapiji tabletama koja ima veoma teške efekte po zdravlje - povraćanje, umor i gubitak apetita. Pauza između terapija je tri nedelje, pa smo tražili da u pauzi dođe ovde na oporavak jer bi mu to više prijalo u kućnim uslovima, što su haški lekari i potvrdili.Hadžić se, kako dodaje njegov advokat, veoma obradovao kad je došao u Novi Sad.- Čuli smo se telefonom, nisam ga video, samo mi je rekao da je veoma zadovoljan što je tu. On je mnogo želeo da dođe kući, da koliko-toliko vremena provode u kućnom lečenju.(D. L.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track