Makedonija ispratila srpske heroje!
Foto: Kurir

Kurir na sahrani srpskih policajaca

Makedonija ispratila srpske heroje!

Društvo -
Grobljima u Skoplju i okolini, gde su na večni počinak ispraćeni Ivanović, Stojmenović i Aranđelović, odjekivali su leleci najmilijih

SKOPLJE - Gotovo istovremeno, u razmaku od sat i po, juče su na grobljima u Skoplju i okolini sahranjeni Boban Ivanović (47), Goran Stojmenović (45) i Ljubiša Aranđelović (49), Srbi, policajci Republike Makedonije nastradali u obračunu sa albanskim teroristima u Kumanovu.Boban Ivanović pripadao je Snagama za brzo raspoređivanje i stradao je od snajperskog hica. Cela ulica u njegovom rodnom selu Stajkovci pored Skoplja bila je zakrčena kolegama, prijateljima i susedima koji su došli na poslednji ispraćaj. Za sobom je ostavio suprugu Tinu i dvadesetogodišnjeg sina Aleksandra, studenta bezbednosti.

Dao život za Kumanovo... Boban Ivanović (Foto: Nemanja Pančić)
Dao život za Kumanovo... Boban Ivanović (Foto: Nemanja Pančić)

Neutešni... Familija policajca Ivanovića (Foto: Nemanja Pančić)
Neutešni... Familija policajca Ivanovića (Foto: Nemanja Pančić)

Tuga nad Skopljem- Tina je još u šoku i ne može da govori - rekla je svastika poginulog Ivanovića.Okupljeni susedi, s buketima cveća, stajali su na svojim kapijama i čekali da prođe pogrebna kolona.

(Foto: Nemanja Pančić)
(Foto: Nemanja Pančić)

- Strašno, šta da vam kažem... Ubiše zlotvori onakvog čoveka - rekao nam je stariji muškarac u centru Stajkovca, a jedan od Ivanovićevih starešina ljubazno je zastao da kaže nešto o poginulom drugu, ali ga je zagušio jecaj.

Ubili ga teroristi... Goran Stojmenović (Foto: Nemanja Pančić)
Ubili ga teroristi... Goran Stojmenović (Foto: Nemanja Pančić)

Za kovčegom Gorana Stojmenovića koračali su u crnim uniformama njegovi drugovi iz specijalne jedinice „Tigrovi“ s prebačenim peškirima preko ramena. Pogrebna povorka krenula je iz porodične kuće u naselju Sinđelić do crkve u Mađarima, a odatle na groblje Kamnik. Prolaznici su se zaustavljali da odaju poštu ubijenom policajcu- Znam ga kad je bio ovoliki, prvi sam komšija njegovog oca - pričao nam je čovek crvenih očiju. - Pre dvadeset godina odselio se i sagradio kuću. Znaš kakav je čovek bio - jednom da ga vidiš, nema da ga zaboraviš! Stradali Goran Stojmenović sin je Srbina iz okoline Vlasotinca. Ostavio je za sobom suprugu Anu i sina Bojana, učenika drugog razreda srednje škole.Ostavili decu

Časno se borio...  Ljubiša Aranđelović (Foto: Nemanja Pančić)
Časno se borio... Ljubiša Aranđelović (Foto: Nemanja Pančić)

Stojmenović i Ljubiša Aranđelović, koji je juče sahranjen na skopskom groblju Butel, poslednja su dvojica policajaca stradalih u 26-satnom sukobu u Kumanovu. Za Aranđelovićem su ostali dva punoletna sina i supruga. Pripadao je Jedinici za brzo raspoređivanje.- Naš moto je „Sekogaš i sekade“ (Uvek i svuda). Ljubiša ga nikad nije izneverio - rekao je jedan njegov starešina. A ministarka makedonske policije Gordana Jankulovska poručila je:- Policajci koji su poginuli herojskom smrću nikada neće biti zaboravljeni.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track