VULIN: Svi zaposleni u medijima imaju pravo na otpremnine
Foto: Marina Lopičić

Privatizacija

VULIN: Svi zaposleni u medijima imaju pravo na otpremnine

Društvo -
Sva preduzeća koja su na spisku za privatizaciju, a tu ima 78 medija, bilo da je osnivač Republika, lokalna samouprava ili autonomna pokrajina, svi zaposleni u tim medijima imaju pravo na socijalni program, rekao je Vulin

BEOGRAD - Svi zaposleni u medijima bez obzira koliko im je ostalo do penzije imaju pravo na socijalni program i socijalnu otpremninu, izjavio je danas ministar za rad, zapšljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin.

"Sva preduzeća koja su na spisku za privatizaciju, a tu ima 78 medija, bilo da je osnivač Republika, lokalna samouprava ili autonomna pokrajina, svi zaposleni u tim medijima imaju pravo na socijalni program", rekao je Vulin.

On je objasnio da o privatizaciji medija odluku donosi Ministarstvo kulture i Ministarstvo privrede kroz Agenciju za privatizaciju.

Do prvog jula svi mediji moraju biti privatizovani, naglasio je Vulin i još jednom ponovio da svi zaposleni u medijima imaju pravo na socijalni program.

"Jedini način da ostanu bez njega je da se njihovo rukovodstvo ne obrati Ministarstvu rada", istakao je Vulin i pozvao sve da se jave tom ministarstvu i iskoriste svoje pravo na socijalni program i socijalnu otpremninu.

"Obratite nam se, nemojte da čekate poslednji čas jer imate pravo na socijalni program i socijalnu otpremninu bez obzira na to koliko vam je ostalo do penzije ili nije", poručio je Vulin.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track