POTPISAN PROTOKOL: Srpski policajci i ove godine patroliraju crnogorskim primorjem

Za veću beszbednost turista

POTPISAN PROTOKOL: Srpski policajci i ove godine patroliraju crnogorskim primorjem

Društvo -
Srpski policajaci od 1. jula do 1. septembra biće stacionirani u Budvi, Baru i Herceg Novom, a taj tradicionalni model saradnje, koji se primenjuje od 2011, pokazao se kao izuzetno efikasan

BEOGRAD - Direktor policije Republike Srbije Milorad Veljović i direktor Uprave policije Crne Gore Slavko Stojanović potpisali su danas Protokol o saradnji tokom turističke sezone 2015. godine, koji podrazumeva upućivanje policijskih službenika iz Srbije u Crnu Goru tokom letnjih meseci, gde će patrolirati zajedno sa crnogorskim kolegama, saopšteno je iz MUP-a.

Kako je navedeno, srpski policajaci od 1. jula do 1. septembra biće stacionirani u Budvi, Baru i Herceg Novom, a taj tradicionalni model saradnje, koji se primenjuje od 2011, pokazao se kao izuzetno efikasan, budući da je zajednički rad službenika policija dveju zemalja prethodnih godina dao konkretne rezultate u borbi protiv organizovanog i svih drugih vidova kriminala.

Na taj način, uspostavlja se intenzivnija međunarodna saradnja, kao i razmena iskustva i najbolje prakse, a takvu vrstu protokola srpska policija potpisaće i sa policijama republika Hrvatske i Makedonije, zaključuje se u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja