PADALI OTKOSI Gašić: Da vidimo ko će da pobedi!
Foto: Aleksandar Jovanović

Vulin i Gašić zasukali rukave

PADALI OTKOSI Gašić: Da vidimo ko će da pobedi!

Društvo -

BEOGRAD - Ministri odbrane Bratislav Gašič i rada Aleksandar Vulin latili su se kose na Krajiškom otkosu u izbegličkom naselju Busije u Zemunu.

Gašić je zvanično otvorio manifestaciju, a Vulin je prvi zamahnuo kosom na tradicionalnoj manifestaciji povodom Svetskog dana izbeglica, čiji je cilj očuvanje krajiške tradicije i običaja, u organizaciji Koalicije udruženja izbeglica. Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja iskusno je najpre brusom naoštrio kosu, a onda se dao u akciju. I kolega mu iz resora odbrane odmah se latio pravljenja otkosa po Zemunu.- Da vidimo ko će da pobedi - uzeo je Gašić kosu i udario po travi.

Vulin je izjavio da ne postoji država na planeti koja ima više izbeglica i interno raseljenih od Srbije i da je uradila za te ljude najviše što je mogla. Program šestog Krajiškog otkosa obuhvatao je i polaganje venaca stradalim Srbima u oružanim sukobima devedesetih, takmičenje u kosidbi i narodnim sportskim igrama, nastupe kulturno-umetničkih društava i pevačkih grupa, izložbu slika, rukotvorina i knjiga i zabavno veče.(S. Đ.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track