OVO JE DUDUK: Dulić vodio građevinu, ali se nije razumeo u zakone

Osramotio se za sve pare

OVO JE DUDUK: Dulić vodio građevinu, ali se nije razumeo u zakone

Društvo -
Iako je pred poslanicima branio Zakon o planiranju i izgradnji, a potom ga na sva usta hvalio, bivši demokrata na sudu priznao da mu nikad nije bilo jasno šta u njemu piše

BEOGRAD - Bivši ministar životne sredine i prostornog planiranja Oliver Dulić priznao je da nije znao šta piše u Zakonu o planiranju i izgradnji u vreme dok je bio na čelu tog resora.Ovo je Dulić mrtav hladan rekao u Specijalnom sudu, gde je u toku postupak povodom optužbe da je oštetio budžet Srbije u korist firme „Nuba invest“ izdajući joj dozvole mimo procedure. A upravo je Dulić svojevremeno pomenuti zakon obrazlagao pred poslanicima i hvalio ga u svakoj prilici!MuljanjeNjemu se, podsetimo, sudi da je izdavanjem dozvola za postavljanje opštinskih kablova oštetio srpski budžet za više od osam miliona dinara. U optužnici se navodi da je tokom 2009. godine naredio svom pomoćniku Nebojši Janjiću da izda lokacijske i građevinske dozvole firmi „Nuba invest“ iako ona nije imala neophodnu dokumentaciju.Ove navode optužnice nekadašnji demokrata je negirao rečima:- Nikome nisam usmeno nalagao ništa, niti sam ulazio u to šta treba da bude sadržaj dozvola, jer se tada nisam ni razumeo u Zakon o planiranju i izgradnji. Tek ovaj sudski postupak me je naterao da ga proučim - rekao je Dulić.

Ministarka Zorana Mihajlović kaže da je ova Dulićeva izjava neozbiljna.- Ne znam gde je bio kad ga je usvajao, odnosno predlagao u vladi da ga usvoji, a posle obrazlagao u parlamentu. Vrlo je neozbiljno ono što govori i to najviše govori o njemu - ocenjuje Mihajlovićeva.Komentarišući Dulićevu izjavu Zoran Stojiljković, politički analitičar, kaže da ona najbolje svedoči o Duliću i kako je shvatao ministarski posao.Olako prihvataju posao- To govori o tome s kakvom se lagodnošću ministri prihvataju svog posla i da li se involiraju u resore u koje ih je partija delegirala. Sva je prilika da se više bave partijskim poslovima nego resorima koje treba da vode - ocenio je Stojiljković.

Oliver Dulić:NISAM JA REFERENT PA DA ZNAMMeđutim, Dulić za Kurir kaže da je on ovom izjavom u stvari samo pojasnio da nije bio referent, već ministar.- Pošto sam u ovom lažnom postupku optužen za izmišljeno mešanje u sadržaj lokacijskih dozvola i davanje usmenih naloga, logično je da sam objasnio da ja nisam bio referent, već ministar. Svaki zakon koji sam branio u parlamentu sam i odbranio politički i stručno, ali svakako nisam bio neko ko se mešao u rad urbanističkog sektora kad je u pitanju sprovođenje zakona.

ČinjeniceOD MINISTRA DO OPTUŽENIKAZakon o planiranju i izgradnji usvojen je u avgustu 2009. godineDulić je jula 2008. postao ministar životne sredine, prostornog planiranja i rudarstvaPosle izbora 2012. izabran je za narodnog poslanika, ali je već u novembru vratio svoj mandatIste godine je pokrenuta istraga zbog moguće umešanosti u postavljanje optičkih kablova firme „Nuba“ bez tenderaTereti se da je oštetio budžet za osam miliona dinara

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track