Saša Mirković: Zaječar postaje regionalni zdravstveni centar

Otvoreno novo odeljenje

Saša Mirković: Zaječar postaje regionalni zdravstveni centar

Društvo -
Drago mi je da je deo invazivne kardiologije u sklopu internog odeljenja krenuo da radi. Ovim Zaječar postaje regionalni centar za lečenje pacijenata iz ovog dela Srbije. Grad Zaječar će i ubuduće pomagati rad zdravstvenog centra, poručio je predsednik Skupštine grada Zaječara

ZAJEČAR - Predsednik Skupštine grada Zaječara, Saša Mirković obišao je danas novo interno odeljenje i odeljenje invazivne kardiologije u Zdravstvenom centru Zaječar. U razgovoru sa pacijentima i osobljem Mirković je obećao dalju pomoć grada zdravstvenom centru.

"Drago mi je da je deo invazivne kardiologije u sklopu internog odeljenja krenuo da radi. Ovim Zaječar postaje regionalni centar za lečenje pacijenata iz ovog dela Srbije. Grad Zaječar će i ubuduće pomagati rad zdravstvenog centra", poručio je Saša Mirković.

U narednom periodu radiće se i na sređivanju parking prostora u okviru ZC Zaječar.

"Osposobljavanje invazivne kardiologije i pejsmejker centra je izuzetno važno za lečenje Zaječaraca ali i ljudi sa ovog regiona. Želim da zahvalim predsedniku skupštine i narodnom poslaniku Saši Mirkoviću na pomoći koju je grad pružio i bez koje realizacija ovog projekta ne bi bila moguća", istakao je Stanislav Tadić, direktor zdravstvenog centra.

Novo interno odeljenje pruža maksimalni komfor pacijentima, potpunu dijagnostiku i najsavremeniju opremu. Od ukupmog broja hospitalizacija bolnice 25% pripada internom odeljenju, koje sadrži 57 ležaja od toga 6 ležaja u koronarnoj jedinici, 8 u okviru poluintenzivne nege, 36 odeljenskih i 7 u okviru dnevne onkološke bolnice.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track