NIŠ: Diković u Nišu razgovarao s komandantom Kfora
Foto: Beta Milan Obradovic

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije

NIŠ: Diković u Nišu razgovarao s komandantom Kfora

Društvo -
Sastanak je bio i prilika da generali Diković i Filjuolo lično jedan drugom zahvale na veoma dobroj saradnji, budući da general Filjuolo početkom avgusta predaje dužnost komandanta Kfora

BEOGRAD - Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković razgovarao je danas u Nišu sa komandantom Kfora general-majorom Frančeskom Paolom Filjuolom o aktuelnoj bezbednosno-političkoj situaciji na Kosovu i Metohiji i bezbednosnoj situaciji duž administrativne linije.

U saopštenju Ministarstva odbrane navodi da se su dvojica generala razgovarala na sastanku Zajedničke komisije za sprovođenje Vojnotehničkog sporazuma a da je sastanku prisustvovao i komandant Kopnene vojske Srbije general-potpukovnik Milosav Simović.

Tokom sastanka generali su razgovarali i o dosadašnjoj saradnji Vojske Srbije i Kfora i pravcima buduće saradnje. "Sastanak je bio i prilika da generali Diković i Filjuolo lično jedan drugom zahvale na veoma dobroj saradnji, budući da general Filjuolo početkom avgusta predaje dužnost komandanta Kfora", navodi se u saopštenju.

Sastanci Zajedničke komisije za sprovođenje Vojnotehničkog sporazuma održavaju se redovno na različitim nivoima od 1999. godine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track