AFERA LOTO: Proverom softvera otkrivaju prevaru?

Predmet opet u policiji

AFERA LOTO: Proverom softvera otkrivaju prevaru?

Društvo -
Na taj način će se utvrditi da li je greška u loto izvlačenju bila slučajna ili je neko namerno tako isprogramirao softver

BEOGRAD - Više javno tužilaštvo u Beogradu predmet iz afere „loto“ vratilo je policiji da bi se uradilo dopunsko informaciono-tehnološko veštačenje, potvrđeno je Kuriru u Višem tužilaštvu.Kako saznajemo, u narednom periodu treba da se uradi veštačenje softvera.Velika sumnja- Na taj način će se utvrditi da li je greška u loto izvlačenju bila slučajna ili je neko namerno tako isprogramirao softver - kaže izvor Kurira upućen u istragu.Podsetimo, loto izvlačenje u kojem se peti broj kombinacije najpre pojavio na ekranu, pa je tek onda kuglica s brojem 21 izvučena iz bubnja, izazvalo je veliku sumnju u nameštanje ove igre na sreću. Na ekranu je, takođe, bio prikazan i broj dobitnika s pet brojeva pre nego što je peta kuglica izvučena.Greška u graficiIz Državne lutrije su saopštili da je izvlačenje bilo apsolutno regularno i da je posredi bila tehnička greška, odnosno greška u grafici koja nema veze sa samim tokom izvlačenja.(J. S. - M. L.)

Novi direktorNENAD LAZAREVIĆ NA ČELU „LUTRIJE“Vlada Srbije je na jučerašnjoj sednici za novog direktora „Državne lutrije Srbije“ imenovala Nenada Lazarevića, saopštila je „Državna lutrija Srbije“ (DLS). Vlada je prihvatila ostavku dosadašnjeg direktora DLS Aleksandra Vulovića, a Lazarević, koji je dosada u „Lutriji“ bio na poziciji direktora Sektora za informaciono-komunikacione tehnologije, radiće kao vršilac dužnosti direktora.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja