NIKOLIĆEV SAVETNIK OSTAO BEZ BRENDA: Tomina domaća nije dobila dozvolu!
Foto: Profimedia

Propao posao

NIKOLIĆEV SAVETNIK OSTAO BEZ BRENDA: Tomina domaća nije dobila dozvolu!

Društvo -
Zavod za intelektualnu svojinu nedavno je odbio zahtev za registrovanje žiga sa nazivima Prava Tomina i Tomina domaća, a

BEOGRAD -Ova odluka najviše je pogodila Predraga Mikića savetnika predsednika Srbije Tomislava Nikolića, prenose mediji. MIkićeva agonija je još veća, jer mu je već odbijeno nekoliko prijava.

Interesantno je i da Mikić redovno demantuje da ima ikakve veze sa proizvodnjom i prodajom Tomine ljute. On se čak vadio da je imena rakija davao po njegovom pokojnom dedi Tomi, koji je teško da se može povezati sa nazivom "prezident".

Inače žig sa crno-belim ćiriličnim nazivom "prezident", odbijen je 3. juna jer Mikićevo preduzeće nije uplatilo 14.000 dinara na ime taksi i time je praktično odustalo od registracije.

Zbog strogih zakonskih propisa Zavod je odbio da registruje zahteve istog podnosioca sa nazivima "čuvena" i "domaćinska".

- Opisni pridevi kao znak ne mogu biti registrovani kao žig, jer robu samo opisuju, umesto da je učine podobnom za razlikovanje od iste ili slične robe drugih proizvođača - objasnili su u Zavodu, prenose mediji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track