KIŠA PRESTAJE PO PODNE: Malo toplije i u većem delu Srbije suvo
Foto: AP 2014.

Vremenska prognoza

KIŠA PRESTAJE PO PODNE: Malo toplije i u većem delu Srbije suvo

Društvo -
U Beogradu će i subotnje jutro biti oblačno uz moguću slabu kišu, a tokom dana postepeno razvedravanje

BEOGRAD - U Srbiji će danas biti promenljivo oblačno i malo toplije, iznad većeg dela zemlje suvo, a samo još ujutro i pre podne mestimično sa kišom i lokalnim pljuskovima, uglavnom na istoku i severu, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Po podne i uveče očekuje se retka pojava kratkotrajne kiše i lokalnih pljuskova sa grmljavinom u planinskim predelima. Najniža temperatura vazduha biće od 12 do 16, najviša od 17 do 21 stepen, a vetar će biti uglavnom slab, istočnih pravaca.

I u Beogradu će sutra ujutro biti pretežno oblačno vreme, uz moguću slabu kišu, a tokom dana očekuje se postepeno razvedravanje, dok će vetar biti uglavnom slab, jugoistočni. Najniža temperatura biće oko 14, a najviša dnevna oko 20 stepeni. U Srbiji će, prema izgledima vremena za sedam dana, do 18. septembra, biti pretežno sunčano i toplije vreme sa maksimalnom temperaturom za vikend u većini mesta oko 25, a tokom naredne sedmice i do 30 stepeni.

Najtoplije na jugu, najsvežije na Crnom vrhu i Kopaoniku

U Srbiji je jutros najtoplije u Velikom Gradištu, Nišu, Leskovcu i Vranju, gde je u sedam časova izmereno 15 stepeni, a najsvežije na Crnom Vrhu i Kopaoniku, gde je temperatura osam stepeni, dok u pojedinim mestima trenutno pada kiša. Slaba kiša trenutno pada na Crnom Vrhu, u Negotinu, Kruševcu i Leskovcu, a u Kragujevcu, Smederevskoj Palanci i Ćupriji pada rosulja, odnosno sipeća kiša, objavljeno je na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Na Paliću, u Somboru, Novom Sadu, Zrenjaninu, Kikindi, Banatskom Karlovcu, Sremskoj Mitrovici, Valjevu, Beogradu, Kragujevcu, Smederevskoj Palanci, Kraljevu, Kuršumliji, Kruševcu, Ćupriji i Dimitrovgradu izmereno je 14 stepeni. U Loznici, Negotinu, Požegi i Zaječaru izmereno je 13, Sjenici 10, a na Zlatiboru devet stepeni.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track