5 DANA NI A: Mađari neće da otkriju ime teroriste među migrantima!
Foto: Profimedia

Niko im više ne veruje

5 DANA NI A: Mađari neće da otkriju ime teroriste među migrantima!

Društvo -
Insistirali smo i od njihovog šefa diplomatije Petera Sijarta prilikom boravka u Beogradu prošlog petka da nam da više informacija ali je on rekao da je nešto načuo ali da ne zna pojedinosti, priča za portal Kurir izvor iz vrha vlasti u Beogradu.

Iako naše vlasti svakodnevno zahtevaju da im Budimpešta dostavi ime teroriste koga su navodno identifikovali među uhapšenim migrantima koji su iz Srbije pokušali da uđu i Mađarsku, Beograd još nije dobio odgovor.

"Svakodnevno insistiramo da nam zvanično dostave identitet navodnog teroriste koji je, prema njihovim tvrdnjama pokušao sa ostalim migrantima da uđe iz Srbije u Mađarsku. Mi smo to shvatili kao ozbiljnu optužbu pošto sve migrante prilikom ulaska u našu zemlju detaljno proveravamo. Insistirali smo i od ministra spoljnih poslova Mađarske Petera Sijarta prilikom njegovog boravka u Beogradu prošlog petka da nam da više informacija ali je on rekao da je nešto načuo ali da ne zna pojedinosti. Da li oni na ovaj način pokušavaju da se operu za nasilje na granici ili ne, tek mi ćemo i dalje insistirati da nam mađarske vlasti dostave odgovor na zahtev koji smo im uputili, priča za portal Kurir izvor iz vrha vlasti u Beogradu.

Podsetimo, pre pet dana je Mađarska je saopštila da je tokom sukoba na granici sa Srbijom uhapšeno 29 migranata i jednog od njih je opisala kao „identifikovanog teroristu“.Mađarski zvaničnik Đorđi Bakondi tada je izjavio da je 20 policajaca povređeno u nasilju pošto su migranti bacali kamenice i beton na policiju, koja je upotrebila vodeni top i suzavac.„Policija je uhvatila identifikovanog teroristu“, naglasio je tada Bakondi.

S. Vojinović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track