RTS SAHRANIO DRAGANA MIĆANOVIĆA: Celu noć su me zvali da vide da li sam mrtav
Foto: Ps

Nesmotrenost Javnog servisa

RTS SAHRANIO DRAGANA MIĆANOVIĆA: Celu noć su me zvali da vide da li sam mrtav

Društvo -
Intervju s glumcem emitovan u čast Nebojše Popovića, ali pošto se pokojni autor „Drugog veka“ pojavljuje samo u nekoliko kadrova, „In memoriam“ sve vreme stajao uz dramskog umetnika

BEOGRAD - Drugi program RTS doveo je preksinoć u zabludu svoje gledaoce tako što je emitovan intervju s glumcem Draganom Mićanovićem, a u gornjem desnom uglu stajao je natpis „in memoriam“.Ova nenamerna tehnička greška desila se tokom prikazivanja jedne od poslednjih emisija iz ciklusa „Drugi vek“, u kojoj je gost bio dramski umetnik a radio ju je Nebojša Popović, filmski kritičar i nekadašnji urednik filmskog programa Javnog servisa, koji je preminuo 3. oktobra u 57. godini. Popović se vidi samo u nekoliko kadrova, a kamera je zapravo sve vreme na Mićanoviću, tako da je „in memoriam“ pored njega izazvalo ogromnu pometnju među gledaocima.- Greške se dešavaju. Zvonio mi je neprestano telefon i moji prijatelji su bili uplašeni. Nebojša Popović je bio divan čovek i o njemu treba da se piše. Uradili smo divan intervju. Bio je odličan novinar, urednik i pravi filmski stručnjak koji nas je napustio - kaže Dragan Mićanović za Kurir.

 Nebojša Popović, foto Fonet
Nebojša Popović, foto Fonet

Ovim povodom pozvali smo i pres-službu RTS:- Emisija o Draganu Mićanoviću je bila jedna od najomiljenijih emisija autora serije „Drugi vek“, pokojnog Nebojše Popovića. Na početku je emitovan telop da se „in memoriam“ odnosi na autora serije. To je naznačeno i u najavi emisije na sajtu RTS. Izvinjavamo se gledaocima koji su se naknadno uključili u emitovanje ako smo ih, nenamerno, doveli u zabludu.Nebojša Popović je počeo karijeru 1982. u „Beogradskoj hronici“, da bi kasnije obavljao dužnost urednika vesti, emisije „24 časa“, urednika Trećeg dnevnika. U periodu od 2002. do 2004. uređivao je Filmski program RTS. Autor je emisije o filmu „Drugi vek“. Sahranjen je juče na Novom bežanijskom groblju.

Nebojša BradićOVO NIJE SMELO DA SE DESINebojša Bradić, glavni i odgovorni urednik kulturno-umetničkog programa Radio-televizije Srbije, kaže da mu je žao zbog propusta.- Dogodilo se nešto što nije smelo. Žao nam je zbog Dragana i gledalaca. Nebojša je bio izuzetan čovek. On je tu svoju emisiju izuzetno voleo i zato je prikazana kao omaž njegovom radu. Ne razmišljam trenutno o kaznama. Trenutno sam u nekoj drugoj vrsti emocije jer dolazim sa Popovićeve sahrane - kazao nam je Bradić.

Ana SofrenovićSTRAŠNA GREŠKA JAVNOG SERVISAGlumica Ana Sofrenović, bivša supruga Dragana Mićanovića, smatra da je ovo bio nedopustiv propust Javnog servisa.- Strašan propust i greška RTS. Draganu su verovatno napravili pakao jer su ga svi zvali. Nisam to gledala jer sam tada bila na probi - kazala je Ana za Kurir.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track