SRPSKA PEŠADIJA U NEMAČKOJ: Pripadnici Vojske Srbije na multinacionalnoj vežbi
Foto: Ministarstvo Odbrane Republike Srbije

Zajednička odlučnost V

SRPSKA PEŠADIJA U NEMAČKOJ: Pripadnici Vojske Srbije na multinacionalnoj vežbi

Društvo -
Učestvuje oko 4.500 vojnika iz Albanije, Bugarske, Gruzije, Litvanije, Nemačke, Norveške, Rumunije, Sjedinjenih Američkih Država, Slovenije, Francuske, Holandije i Crne Gore

BEOGRAD - Ministarstvo odbrane saopštilo je danas da se 99 pripadnika Vojske Srbije nalazi u Nemačkoj, na pripremama za učešće u multinacionalnoj vežbi "Zajednička odlučnost V".

Kako se navodi, pored pripadnika pešadijske čete 21. pešadijskog bataljona Druge brigade Kopnene vojske, na vežbi u centru za obuku "Hoenfels" učestvuje oko 4.500 vojnika iz Albanije, Bugarske, Gruzije, Litvanije, Nemačke, Norveške, Rumunije, Sjedinjenih Američkih Država, Slovenije, Francuske, Holandije i Crne Gore.

Vežbu organizuje Evropska komanda Oružanih snaga SAD s ciljem unapredjenja interoperabilnosti i međusobnog razumevanja pripadnika kopnenih vojski u realizaciji operacija u multinacionalnom okruženju.

Jedinice Vojske Srbije obučavaju se u multinacionalnom centru "Hoenfels" od 2011. godine, a to je četvrta vežba na kojoj učestvuju pripadnici 21. pešadijskog bataljona.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja