LAŽNI SRBIN NAJVEĆI LAŽOV: Vučićević je Milova medijska batina koja brutalno napada Srbe!
Foto: Nebojša Mandi

Ovaj čovek igra kako ga ko gde plati

LAŽNI SRBIN NAJVEĆI LAŽOV: Vučićević je Milova medijska batina koja brutalno napada Srbe!

Društvo -
Jezivo Srbe u Crnoj Gori više boli batina kojom bije vlasnik Informera radeći za Đukanovića nego batina koju dobijamo od Milovih batinaša, kaže Andrija Mandić, lider Demokratskog fronta

BEOGRAD - Dragan J. Vučićević, urednik lista Informer, s Vladimirom Bebom Popovićem glavna je medijska batina Mila Ðukanovića i za crnogorskog premijera obavlja najprljaviji posao.Fabrikujući razne afere i prenoseći jednostrane vesti, crnogorsko izdanje dnevnog lista Informer, prema oceni naših sagovornika, kršio je sve novinarske kodekse i moralna načela ovog zanata.Jedan od dokaza da je Vučićević plaćenik režima Mila Đukanovića jeste i bezočna laž koju je objavio u dnevnom listu Informer da Aleksandar Rodić, vlasnik „Adrija medija grupe“, pretenduje na mesto premijera, nakon što je Kurir jedini svakodnevno izveštavao o događajima u Crnoj Gori i napadima režima na građane i opoziciju.Predsednik Nezavisnog udruženja novinara Srbije Vukašin Obradović za Kurir ocenjuje da se Informer vodi ogoljenim interesom, koji se vidi u svakodnevnom izveštavanju.- Ovdašnja uređivačka politika je veoma prosrpski orijentisana, što nije reč s crnogorskim izdanjem. Iz toga se vidi koliko je ovaj list instrumentalizovan - ističe Obradović i dodaje da je Informer CG jedan od najbrutalnijih oruđa „određene politike“.- Slučaj Vanje Ćalović, ali i skorašnja izveštavanja, pokazuju da se ne bira način kada je reč o izveštavanju o političkim protivnicima- kaže Obradović.

Naslovne Informera... Napadi na Srbe i opoziciju u Crnoj Gori
Naslovne Informera... Napadi na Srbe i opoziciju u Crnoj Gori

Tabloidni talog

Lider Demokratskog fronta Andrija Mandić ističe da je Vučićević „napravio je jednu monstruoznu medijsku batinu - Informer CG - koji udara po svim protivnicima Mila Đukanovića i sve to radeći za bedan i pretpostavljam sitan novac“.- Srbe u Crnoj Gori više boli batina kojom bije vlasnik Informera Dragan J. Vučićević radeći za Mila Đukanovića najprljaviji posao nego batina koju dobijamo od Milovih pendrekaša - kaže Mandić.Predsednik Demokratske narodne partije Crne Gore Milan Knežević kao glavnog naručioca naslovnih strana Informera označio je Bebu Popovića, savetnika crnogorskog premijera i njegovog spin-doktora.- Vučićević je Milov izmećar i tabloidni talog. Gledajući naslovne Informera, ocenjujemo kakva je Milova dijagnoza za taj dan. Oni su primer medijskog bešćašća Crne Gore - rekao je Knežević i dodao:- Beba Popović je glavni kreator bedastoća koje nastaju u režimskom listu.Popović priznaoDa stoji iza naslovnih strana Milove medijske batine, potvrdio je i sam Beba Popović. On je priznao da je kreirao naslovne strane na kojima je fotografija žene koja izgleda kao da seksualno opšti sa psom, uz nadnaslov „Sporno crnogorski zoo-seks skandal“ i naslov „Istražite da li je ovo Vanja Ćalović“. Motiv napada na Ćalovićevu bilo je delovanja njene nevladine organizacije MANS, koja je na proteklim lokalnim izborima uspela da spreči izbornu krađu. Vučićević nije odgovarao na naše pozive.

Aleksandar Rodić, predsednik Adrija Medija grupeNEMAM NAMERU DA SE BAVIM POLITIKOM- Bez namere da polemišem s pojedinim plaćenicima koji gaze po srpskom narodu i lažno se predstavljaju, podmeću i plasiraju laži, želim da poručim srpskim političarima i njihovim slugama, javno, da i narod čuje, da nemam nameru da se bavim politikom i da se zbog toga ne plašite. Neću dozvoliti da me sitni prevaranti uvuku u političko blato - saopštio je Aleksandar Rodić, predsednik i generalni direktor kompanije „Adrija medija grupa“, povodom pisanja Informera da planira da se bavi politikom. U nastavku saopštenja navodi:- Mene treba da se plašite samo ako ste zloupotrebili poverenje koje su vam građani Srbije dali, pa ste učestvovali u korupciji i pljački, jer će Kurir kad-tad to razotkriti i obznaniti narodu. Uveren sam da se najbolje radi za Srbiju kad se razvija medijska kuća koja beskompromisno objavljuje istinu o svima. To je najveći doprinos opštem dobru, i to je ono što radim godinama vodeći najuspešniju srpsku medijsku kompaniju. Tako će biti i ubuduće, uvek ćemo biti na strani naroda.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track